Grčka musaka

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
500 gr plavog patlidžana,
1 kg paradajza,
500 gr junećeg mljevenog mesa,
1,5 dl ulja,
5 dl kiselog mlijeka,
glavica crnog luka,
so,
biber
PRIPREMA: Paradajz isijecite na kolutove, a plavi patlidžan ogulite i isijecite na kocke. Na polovini ulja ispržite patlidžan. Crni luk sitno isjeckajte i na preostalom ulju ga dinstajte dok ne omekša. Dodajte meso, so i biber, pa nastavite da dinstate. Pleh malo podmažite, na dno stavite red paradajza, posolite, stavite meso pa sloj patlidžana, pobiberite i tako redom. Pecite 45 minuta na 175°C. Služite s kiselim mlijekom.

Pročitaj još
Related

Torta s malinama i limunom

POTREBNO: 250 g brašna, 140 g putera, 5 jaja, 30 g mljevenih badema, 3...

STAMBENI KREDITI ZA MLADE: Do vlastitog doma uz posebne pogodnosti

Rješavanje stambenog pitanja je nešto što godinama opterećuje većinu...

Ražnjići od kozica sa salatom od riže

Potrebno (za 4 osobe): 3 kriške integralnog hljeba, 1 dl maslinovog...

Punjeni patlidžan

POTREBNO: 2 veća patlidžana, 50 g gustog soka od paradajza (ili...