Nedavno objavljeno

Neprocjenjiva Mastercard podrška za Sarajevo Film Festival i rodnu ravnopravnost

Neprocjenjivo prijateljstvo Mastercarda i Sarajevo Film Festivala i ove godine bilo je u punom sjaju, a za sedmu godišnjicu partnerstva korisnici su mogli uživati u brojnim pogodnostima pri kupovini ulaznica za bogatu ponudu filmskih projekcija, ali i da osjete dašak glamura u Mastercard kutku ljepote, što je učinilo da sretni posjetioci dožive trenutke koje će zauvijek pamtiti.
Kako je pitanje rodne ravnopravnosti i jednake uključenosti suštinski pitanje održivosti društva i unapređenja socijalne i poslovne zajednice, Mastercard za cilj ima pružanje podrške i praktikovanje principa rodne ravnopravnosti, te se zalaže za širu inkluziju na svakom koraku. Upravo je to i ideja sa kojom je kompanija Mastercard podržala ovogodišnju Specijalnu nagradu za promicanje rodne ravnopravnosti sponsored by Mastercard, koja je premijerno uspostavljena na SFF-u. Nagrada je dodijeljena redateljici debitantici Noriki Sefi za sjajno filmsko ostvarenje Looking for Venera. Nagradni fond koji je osigurala kompanija Mastercard, a koji je otišao pomenutoj redateljici za igrani film, iznosio je 7.500 eura.
Osnaživanje žena i njihova šira inkluzija također je bila tema panela What Women Want: Quotes and Reality (“Šta žene žele – stope uključenosti i realnost”) o tome kako gledati svijet iz druge perspektive i poticati rodnu ravnopravnost, a panel je održan 16. augusta u online formatu. Učesnice su bile Aida Begić, redateljica iz BiH, Antoneta Alamat Kusijanović, redateljica iz Hrvatske, Bianca Oana, producentica i scenaristica iz Rumunije, i Agustina Chiarino, producentica iz Urugvaja. Zaključci izuzetno plodonosnog panela su da je put ka boljoj rodnoj ravnopravnosti veoma dugotrajan proces koji uveliko zavisi od brojnih društvenih okolnosti, promjene svijesti i povećanja edukacije na svim nivoima, ali da je od izuzetnog značaja svaki napor bilo koje kompanije ili sektora ka razvijanju društva u pravcu šire inkluzivnosti.

Latest Posts

Raport

spot_img