Nedavno objavljeno

Premijerno prikazivanje restaurirane verzije filma “Hotel od milion dolara”

Restaurirana verzija filma “Hotel od million dolara” Wima Wendersa premijerno će biti prikazana danas u 15 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Tom prilikom u 14.30 sati bit će upriličen specijalni Crveni tepih, na kojem će sa dijelom ekipe, ovaj kultni film predstaviti dobitnik Počasnog Srca Sarajeva 27. Sarajevo Film Festivala, Wim Wenders.

Za ovu triler dramu sa Jeremyjem Daviesom, Millom Jovovich i Melom Gibsonom u glavnim ulogama, Wenders je 2000. godine osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinskom festivalu.

Radnja filma HOTEL OD MILION DOLARA prati grupu čudaka, otpadnika i lutalica koji žive u oronulom hotelu u centru Los Angelesa, u kraju punom narkomana i beskućnika. Iz njihove vizure pratimo priču zaljubljenog sanjara kojeg svi zovu Tom Tom. Predmet njegove čežnje je Eloise, neka vrsta palog anđela. U ovoj ludnici izbijaju nevolje. Život jednog od stanara, ekscentričnog narkomana Izzyja, okončava na brutalan način kada ga neko gurne s krova. A pošto se, na sveopšte iznenađenje, ispostavi da je Izzy sin medijskog mogula i multimilionera, na scenu ulazi FBI agent – Skinner. Suprotno očekivanjima, ispostavlja se da je on, ta iznimno duga ruka zakona, čak i luđi od šarmantnih likova koji žive u Hotelu od milion dolara.

Za ulazak na sve projekcije 27. Sarajevo Film Festivala potrebno je imati Covid-sigurnu akreditaciju. Više informacija možete pronaći na linku https://www.sff.ba/stranica/covid-sigurna-akreditacija

27. Sarajevo Film Festival održava se od 13. do 20. augusta 2021. godine.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img