Pogledajte prvi teaser BiH naučno-fantastičnog kratkog filma “Fugitive”

Film nosi naziv "Fugitive", a temelji se na kratkoj priči koju je Billain napisao prije dvije godine, o jednom od tri protagonista iz njegovog konceptualnog kratkog filma "Nomad's Revenge“, koji je dio istoimenog albuma, izdatog 2019. godine.

Nedavno objavljeno

“Ono što vam mogu otkriti je da ovaj film ulazi u ekstreme ljudskih eksperimentacija koje će zaživjeti i na našim prostorima u budućnosti, bilo našom ili inostranom inicijativom. Od tehnologije se ne može više pobjeći, ali da li tehnologija moze pobjeći od vremena? Suštinska sudbina ljudi i tehnologije je mnogo dublje isprepletena memorijama – koje nas čine onim što jesmo, ali nekad memorije i ne možemo da biramo. Granica između vremena i memorija nikad nije jasno definisana, veliki događaji su svjedoci tog fenomena. Sa pojavom i praksom kvantne fizike na povezanost vremena i prostora, a time i nas u njoj, vrijeme postaje ništavilo, i samo memorije ostaju kao zadnji svjedok čovječanstva.”

Animaciju potpisuje talentovani animator Cheng WeiZhi iz Tajvana, 3d modeler je Geordie Third, poznat kao Machine Cult iz Škotske, illustrator i asistent na kreiranju ilustriranih nacrta za priču je Gačnik Marko iz Sarajeva, dok koprodukciju potpisuje “Kontraplan” iz Sarajeva.

Kako bi se održao razvoj filma, Fugitive ima svoju prvu liniju robe, simbol koji prikazuje #eyetifacts , tajanstvenu umjetnost kamenih očiju – nešto što je Adis ostavljao diljem svijeta preko deset godina bez daljnjih objašnjenja.

Za sve vijesti o filmu pratite na aktivnom profilu:

https://www.fugitivefilm.net

https://www.instagram.com/billain_aethek/

Pročitaj još
Related

Predivna Helena Vuković u kreacijama sa potpisom brenda JANARTA

Zablistala je poput prave filmske dive u kreacijama brenda...

“Sigurno mjesto” najbolji film SFF-a, Juraj Lerotić apsolutni pobjednik

Hrvatsko ostvarenje “Sigurno mjesto” osvojilo je Srce Sarajeva za...

Partnerske nagrade 28. Sarajevo Film Festivala

NAGRADE UDRUŽENJA FILMSKIH RADNIKA BIH NAGRADA "IVICA MATIĆ" Žiri: Goran Dujaković,...