spot_img

Nedavno objavljeno

DINO MUSTAFIĆ: Psi su važan dio mog života

Napisala Mersiha Drinjaković
Snimio Zlatan Menković/Spektroom

Reditelj Dino Mustafić je cijeli svoj život imao pse, te nosi lijepe uspomene iz djetinjstva na druženja s ovim divnim stvorenjima. “Roditelji su me navikli od malih nogu da mi je svijet bez njih nezamisliv. Ljubav i radost sa kojom psi dočekuju našu pažnju ne može se vratiti. Pomogli su mi da budem bolji čovjek, dostojan njihovog povjerenja. Oni su važan dio mog života. Sjećam se prvog, Kaspera, koji je bio nemirni lovac i skakao je čak i u Miljacku za golubovima. Pudlica Lili je provela 13 godina uz mene, volio sam je neizmjerno i nakon nje odlučio da ću uvijek imati psa kao nezamjenjivog prijatelja.”
I, danas je tu Vivo, dvoipogodišnja kovrdžava toy pudla koja je u dom Mustafića stigla na 19. rođendan Lejline i Dinine kćerke Iman. “Bio je poklon kojeg je dugo željela i očekivala, a Vivo je donio radost svima nama. Brzo nas je osvojio svojim šarmom i temperamentom.”
Vivo je razmažen i tvrdoglav pas, “očito je počeo sličiti na ukućane”, s osmijehom dodaje Dino, ali i kaže kako je beskrajno sladak te može da skače i igra se 24 sata. U kuću je donio veselje i pseću anarhiju. “Kada se vratim kući, Vivo ima svoj način kako iskazuje radost – tako što se penje na glavu. Može se satima igrati sa lopticom u parku. Kada je ugledao park kod Druge gimnazije, iskočio je iz auta u vožnji.”
Iako se ukućani trude objektivno i ravnomjerno rasporediti brigu o psu, zapravo mu je Dinina supruga Lejla najviše posvećena, a na pitanje koga Vivo najviše voli, Dino odgovara diplomatski: “Na ovo pitanje ne smijem odgovoriti jer bih unio razdor u obitelj.”

Gracija 398, 18.9.2020.

Latest Posts

Raport

spot_img