spot_img

Nedavno objavljeno

Stručnjak za probavu u novom izgledu

Nova naučna otkrića donose informacije o utjecaju našeg probavnog sistema i procesima koji se tamo odvijaju, na zdravlje tijela i ukupnu dobrobit. Oko 80% ćelija imunološkog sistema smješteno je u našim crijevima, a briga o probavnom sistemu zasigurno je jedan od najvažnijih koraka za poboljšanje zdravlja

Uz uravnoteženu prehranu i zdrav način života stručnjaci preporučuju prirodne proizvode poput Donata. Od marta 2021. na policama će biti dostupan u novom izgledu, koji korisnicima predstavlja prošireno područje djelovanja.

Pobrinite se za svoju probavu. Brinite o sebi.

Donat je najpoznatiji kao izvrsno rješenje za uklanjanje tegoba zatvora, a redovnim pijenjem djeluje preventivno te pridonosi održavanju zdravlja i dobrobiti. Naglašavanje važnosti preventivne njege za probavni sistem, a time i utjecaj na dobrobit, bili su središnji motivi za promjenu izgleda proizvoda.

Učinak Donata ovisi o popijenoj količini, temperaturi i vremenu konzumacije, tako da može djelovati preventivno ili kao proizvod za uklanjanje funkcionalnih tegoba.

Kako bi se održao pravilan rad probave, preporučujemo svakodnevnu konzumaciju Donata uz uravnoteženu i raznoliku prehranu s dovoljno voća i povrća, cjelovitih žitarica i prehrambenih vlakana, uz dovoljan unos tekućine i redovnu tjelesnu aktivnost.

Kako nam Donat pomaže uspostaviti zdrave životne navike?

Danas je više nego ikada potrebna temeljita briga o zdravlju. Prevencija brojnih bolesti i bolesti savremene civilizacije započinje malim i redovnim koracima u životu pojedinca.

Uz pravilnu prehranu i zdrav način života preporučuje se svakodnevno konzumiranje Donata, jer osim što potiče probavu, blagotvorno djeluje i na ostale dijelove probavnog sistema.

Ključ djelovanja Donata je jedinstvena kombinacija magnezija, kalcija, hidrogenkarbonata i sulfata koje je stvorila priroda. Svaki od ovih minerala ima svoju funkciju u našem tijelu, ali samo ova jedinstvena mješavina omogućuje cjelovit učinak na probavni sistem.

Svojstva i djelovanje minerala u različitim fiziološkim stanjima naučno su dokazana u brojnim istraživanjima u Medical centru Rogaška, kao i drugdje.

Donat dokazano:

  • utječe na proizvodnju i izlučivanje žuči te probavnih enzima, koji imaju ključni utjecaj na tok probave i kvalitet apsorpcije hranjivih tvari,
  • utječe na izlučivanje žuči u gastrointestinalni trakt, pomaže kod spore peristaltike žuči i na taj način sprečava stvaranje žučnih kamenaca,
  • neutralizira lučenje želučane kiseline i tako pomaže kod žgaravice,
  • pomaže kod funkcionalnih tegoba probavnog sistema poput zatvora.

Donat je čudo prirode.

Na području Rogaške Slatine u Sloveniji priroda je stvorila jedinstvenu kombinaciju minerala koji u vodu, na njenom putu u dubine dugom 7.000 godina, prodiru kroz različite slojeve zemlje.

Upravo ta jedinstvena kombinacija minerala, koja je djelo prirode, klinički dokazano potiče rad probave i blagotvorno djeluje na tijelo.

 

Na kraju putovanja voda se zaustavlja u podzemnom nalazištu na dubini od 600 m. Na površinu izlazi sama, jer prirodni CO2 stvara pritisak koji gura vodu prema površini. Tako netaknuta voda, obogaćena mineralima koji doprinose pravilnom radu našeg probavnog sistema, pritječe u punionicu.

 

Donat brine o probavi i prirodi

U Donatu vjerujemo da je napredak rezultat partnerstva između robne marke i njezinih stalnih kupaca. »Korisnici Donata i njihova očekivanja u središtu su djelovanja Donata«, rekla je Klavdija Vidic, direktorica marketinga, istraživanja i razvoja PJ Donat. »Kako bismo educirali Donatove kupce i poboljšali njihov kvalitet života, razvili smo puno korisnih sadržaja koji su dostupni svima na web-stranici Donata. Među profesionalnim i obrazovnim sadržajima kreirali smo i dva posebna programa u saradnji sa stručnjacima: Donat Detox i Donat Imuno«, naglasila je.

 

Donat Detox namijenjen je svima koji žive brzo i žele pomoći svom tijelu 21-dnevnom učinkovitom detoksikacijom. Donat Imuno jača imunološki sistem na prirodan način i uključuje 30-dnevni meni, stručne savjete i prijedloge za vježbanje i vježbe za upravljanje stresom.

S obzirom na potpuno prirodno porijeklo proizvoda i očekivanja stalnih kupaca, u Donatu odgovorno brinu o prirodi i okolišu u kojem djeluju.

Donatove aktivnosti održivog razvoja usredotočene su na društvenu odgovornost promoviranjem zdravlja probavnog sistema i odgovornosti za okoliš ambalažom prihvatljivom za prirodu, zaštitom Donatovih prirodnih resursa i korištenjem manje energetski zahtjevnih sirovina.

Donat također slijedi svoje održive obaveze s novom ambalažom – sa 100% recikliranim flašama, koje će se naći na tržištu u martu 2021. Nove flaše, između ostalog, znače smanjenje emisije CO2 u okoliš za 90%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img