Sir od tikvica

Da, sir od tikvica! Finiji je i zdraviji od onog koji se priprema od mlijeka

Nedavno objavljeno

Rezultat je fantastično ukusan, mekani sir bez aditiva i konzervansa, samo od zdravih sastojaka. Ogulite 25 dkg tikvica i kuhajte na pari dok omekšaju. Stavite je zajedno sa 200ml kokosovog vrhnja, sa po 2 kašike kokosovog ulja i psyllium ljuskica, po 1 kašikom jabukovog sirćeta i limunovog soka  u blender i izmiješajte. Posolite. Smjesu stavite u kalup obložen plastičnom folijom, pa ostavie pola dana u frižideru. Gotovi sir može se staviti u salatu, na pizzu, na topli sendvič rastopljeno, a može se i samostalno konzumirati! 

 

Pročitaj još
Related

ŠTA SU JELI SLAVNI

Martin Luther King je najviše volio pohovanu piletinu sa...

Unosite li dovoljno vitamina u svoj organizam? Ova namirnica ima ih čak sedam!

Naravno, odgovor na ovo pitanje je potvrdan. S obzirom...

President predstavlja dvije nove zvijezde: Emmental i Edam učinit će dan još ukusnijim!

Dobro poznatoj obitelji sireva Lactalisovog brenda President pridružila su...