Nedavno objavljeno

Ko je, zapravo, Rege-Jean Page? Evo prilike da bolje upoznate zavodnika iz serije „Bridgerton“

Još otkako se krajem decembra počela emitirati serija „Bridgerton“ na „Netflixu“ po internetu se priča i piše samo o jednom muškarcu: Rege Jean Pageu koji u seriji igra vojvodu Simona Basseta. Saznajte ko se, zapravo, skriva iza elegantnog vojvode od Hastinga

„Netflix“ je na svom Twitteru objavio informaciju da je samo u decembru seriju „Bridgerton“ pogledalo više od 63 miliona ljudi širom svijeta. Tako veliko interesiranje za seriju ima višestruke razloge: zanimljivu i dinamičnu radnju, ljubavne krahove, spletke i intrige, romantične haljine, obilje seksi scena i ono najvažnije: zgodnog glavnog junaka, vojvodu od Hastingsa kojeg igra 30-godišnji Rege Jean Page. Evo prilike da o njemu saznate ono što dosad niste znali.

Porijeklom je Britanac i Afrikanac

Rege-Jean rođen je u Velikoj Britaniji 1990. godine. Mama mu je porijeklom iz Zimbabvea i bila je medicinska sestra dok mu je otac Englez i po zanimanju svećenik. Iako rođen u Velikoj Britaniji, Rege je djetinjstvo proveo u Zimbabveu, a kada je napunio 14. godina vratio se u London. Diplomirao je 2013. godine u školi „Drama Centre“ u Londonu. Tri godine kasnije odselio se u Los Angeles gdje je dobio priliku da glumi u remaku serije iz ’70-ih „Roots“. Kolege su ga opisale kao svestranog i talentiranog mladića, koji zna glumiti, pjevati, plesati, svirati, ali i nasmijavati.

Da bi savršeno odigrao ulogu, mora obući odjeću junaka kojeg tumači

Prvo što ovaj glumac zatraži, nakon što dobije ulogu, jeste odjeća i obuća koju će nositi njegov lik.

  • Možda zvuči kao kliše, ali sve počinje s cipelama. Postoji izreka koja govori da ne znamo kako je nekome u njegovim cipelama, a ja to doslovno shvatam. Zato na setu najprije tražim cipele ili čizme u kojima trebam tog dana snimati i doslovno ih ne skidam dok ne završim snimanje.

Omiljeni film: „Iron Man 3“

Rege je veliki fan glumca Roberta Downeyja Juniora i pogledao je „Iron Man“ trilogiju. Za treći dio filma kazao je kako je to najbolja Robertova izvedba i da je tu najprirodnije odigrao Tonyja Starka.

Novi James Bond?

Nakon uloge Simona Basseta u ‘Bridgertonu’, Regea je u kratkom roku s 30.000 pratitelja na Instagramu stigao do više od dva miliona. A, kad osvane novo glumačko lice i to Britanac, atraktivan i svjež na glumačkoj sceni, potrebno je malo vremena prije nego bude uvršten u najprestižniju filmsku utrku. Onu za ulogu kultnog 007 agenta, Jamesa Bonda, nakon što franšizu napusti Daniel Craig. Baš kao što se to svojevremeno dogodilo Tomu Hardyju, Robertu Pattinsonu, Jamesu Nortonu i drugima, ovih dana se o Regeu govori kao novom tajnom agentu.

Do tada, detalje iz njegovog života možete pratiti na njegovom IG profilu.

https://www.instagram.com/regejean/?utm_source=ig_embed

Latest Posts

Raport

spot_img