Nedavno objavljeno

Otvoreno prvenstvo SKIIKS i SKIIKS VIP revijalna trka ovaj vikend na Bjelašnici

Povoljni uslovi na Bjelašnici ove skijaške sezone otvorili su vrata mnogobrojnim događajima koji promovišu zimske sportove među djecom i odraslima. Srž tih događaja su takmičenja u alpskom skijanju, odmjeravanje vještine i brzine skijanja, adrenalinski spektakl kako za učesnike, tako i za posmatrače i navijače. U mladom skijaškom udruženju “SKIIKS”, skijanje je mnogo više od samog sporta. Kroz učešće u aktivnostima našeg udruženja, članovi usavršavaju tehnike alpskog skijanja, ali uče i o timskom radu, sportskim vrijednostima, takmičarskim uspjesima i neuspjesima, grade odnose s drugima i jačaju samopouzdanje. Istovremeno, putem alpskog skijanja  “SKIIKS” aktivno sudjeluje u popularizaciji zimskog turizma i promociji BiH u svakom pogledu.

Ove godine, Skijaški klub  “SKIIKS” ponosno najavljuje svoju prvu trku — Otvoreno prvenstvo SKIIKS  za kategorije U8,U 10, U 12, U 14 I U16.

U večernjim satima nastavljamo sa druženjem  na SKIIKS VIP revijalnoj trci za prijatelje kluba i goste koji će kroz druženje i skijanje promovirati planinu Bjelašnicu, turizam i ski sport kao takav.

Događaj je zakazan za 13.02.2021.na Bjelašnici ujutro od 09:00 do večeri .

Čitava organizacija događaja bit će prilagođena epidemiološkoj situaciji i u skladu sa odlukama kriznog štaba.

Pozivamo sve ljubitelje skijanja, zdravog života i dobre zabave u planinskom ambijentu da podrže skijaše i posjete Bjelašnicu!

Posebna zahvala se upućuje sponzorima i prijateljima  koji su podržali ovaj event, a to su : NLB Banka, Opstina Novi Grad,NATUZZI, Teknoxgroup CAT, Sante, Atomic, Event Tim, Alfa Romeo, MUJKANOVIĆ Zubotehnički Laboratorij, EDGE d.o.o., Restoran Benetton,  Orbico i medijski partneri KLIX , RSG radio, Antena, Mix i Gracija

O udruženju: Udruženje skijaški klub  “SKIIKS”  je neprofitno sportsko udruženje nastalo iz ideje popularizacije skijaškog sporta među mladima kao i promocije pozitivnih društvenih vrijednosti uopšte. Cilj udruženja je da  doprinese boljem i zdravijem društvu u Bosni i Hercegovini. Članovi kluba obiluju prethodnim iskustvom i rezultatima koje su ostvarili kroz višegodišnje predano treniranje i rad na različitim projektima.

 

Latest Posts

Raport

spot_img