Nedavno objavljeno

STREET WOK BAR SNOGU: Hrana koja će vam popraviti dan

Mnogo je dobrih i jestivih razloga da posjetite Snogu – street wok bar koji je nakon Sarajeva svoje poslovanje proširio na Dubrovnik i Zagreb

Već godinama je sarajevski street wok bar Snogu prepoznatljiv po kvalitetnoj, a drugačijoj hrani od one koju pravimo kod kuće ili jedemo u restoranima. Prednost woka je da se brzo i jednostavno spremi zdrav i ukusan obrok, koristi se jako malo ulja, povrće zadrži svjež i hrskav ukus, dok meso ili morski plodovi ne upiju velike količine ulja. Vlasnik sarajevskog street wok bara Snogu, Armin Hadžić, suprug manekenke Sarah Čerkez, već odavno se bavi ugostiteljstvom, a strast i ljubav prema kuhanju usavršio je u Milanu, na Accademia dello Chef, pohađajući različite kurseve kuhanja. Pod palicom maestra Giuseppea Siesta, predsjednika Akademije, Armin dobiva diplomu o završenom profesionalnom kursu wok kuhinje. Svoje poslovanje proširio je na Dubrovnik i Zagreb, a i danas u teškom vremenu pandemije, wok bar Snogu radi punom parom, iznova izmišljajući nove recepte i obogaćujući svoju gastro ponudu.

Jela koja oduševljavaju

Jelo koje definitivno vodi kao najpopularnije je curry-sweet piletina. Sastojci su jednostavni, piletina, riža ili nudle, sezonsko povrće, kikiriki, limeta i sezam, ali je umak curry-sweet specijalitet kuće i recept je poznat samo Arminu, kako bi jelo bilo jedinstveno i prepoznatljivo.
Poslije curry sweet piletine, jelo koje naprosto sve oduševljava je Thai beef. “Sprema se s posebnim staklenim nudlama, tako da je pogodno za one koji žele izbjeći gluten, a tamni soja umak natjerat će vas da poližete prste”, kažu nam u baru Snogu. Tu je i ananas-piletina, za ljubitelje slatko-kiselog ukusa i egzotičnog miksa, jer pored umaka od ananasa u jelo se stavljaju i komadići ovog voća. “Piletina koja se topi u ustima bolje od ananasa, a umak koji djeluje slatko prije nego shvatite da je zapravo malo ljut, oduševit će vas!”

O odličnoj kuhinji svjedoče i njihovi konzumenti koji na društvenim mrežama šire priče o baru Snogu: “Često u gradu budem gladna i pojedem neku glupost. Ali napokon sam otkrila @snoguwok, cijene pristupačne i hrana toliko fina. Jako volim wok, ovo mi je definitivno najfiniji. A tek proljetne rolice. P.S. doslovno smo sve pojeli”, kaže jedna od konzumentica delicija iz bara Snogu.
Za kraj ćemo dodati kako je Snogu obogaćen novim jelima s menija Taste of Asia, koji čine: kung pao chicken, curry-sweet chicken, ananas chicken, Thai beef, Thai chicken, crispy shrimps, crispy chicken i spring rolls.
Mnogo je dobrih i jestivih razloga da posjetite street wok bar Snogu. Bon appétit!

Latest Posts

Raport

spot_img