Nedavno objavljeno

BELMA TVICO: AW 2020/2021

Simetrični krojevi, definicija i čistoća formi, koloritna multidimenzionalnost, te sveobuhvatnost dizajnerske misli− sve su to odlike nove kolekcije Belma Tvico brenda za jesen/zimu 2020/2021. godine.

Nova kolekcija nadahnuta je različitim idejama o ženi− raznovrsnim karakterima, stavovima, snovima, i senzibilitetima. Na granici između profinjenosti i pobune protiv svijeta koji je trenutno okružuje, Belma Tvico-Stambol dizajnirala je komade koji, iako sofisticirani i elegantni, odišu spontanošću i razigranošću. Nježna modna revolucija ogleda se u paleti boja koje čine okosnicu kolekcije, jedinstvenim dezenima koji, kao i u prethodnih nekoliko kolekcija, oživljavaju tradiciju bosanskohercegovačkog podneblja, te kombinacijama i krojevima koji se lako prilagođavaju različitim formama ženskog tijela.

Za Belmu Tvico-Stambol, tradicija se ne očituje samo u znakovima Bosančice kojima daje modernu formu, niti u prefinjenim vještinama ručne izrade koje njeguje u svom sarajevskom ateljeu, već i  u načinu na koji evocira prošlost, uvijek čvrsto ukorijenjena u sadašnjem trenutku. Ovu kolekciju sačinjavaju raskošni kaputi od kašmira, strukturirana odijela, ležerne košulje, te statement kombinezoni koji ove sezone dolaze u dva nova dezena.

Kolekcija se postepeno razvija iz monohromnih tonova u tople nijanse petrolej plave i tamno ljubičaste boje. Košulje sa dezenom Bosančice pomalo neočekivano dolaze u dva tona, omogućavajući slobodu izbora: crno-bijele, pastelno roze i sive kombinacije. U vremenu prepunom neizvjesnosti, Belma Tvico  nudi sigurnost. Nova odijela, dizajnirana u crnoj, bijeloj, ljubičastoj, te smaragdno zelenoj boji, krojena su u upečatljivim siluetama. Izrađena od luksuznih krep materijala, odijela iz nove kolekcije utjelovljuju savremeni minimalizam. Iako luksuz ne poznaje kompromis, nova kolekcija Belme Tvico pruža prizemljen pogled na savremenu ženu, te joj nudi svojevrstan štit od nove stvarnost.

Model: Mariya Anastasieva
Fotograf: Cihat Hidir

Latest Posts

Raport

spot_img