Nedavno objavljeno

Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas proslavili 20. godišnjicu braka

Brakovi u showbiznisu u većini su slučajeva, od samog početka osuđeni na propast. Stoga ne treba čuditi da su rijetki vjerovali da će brak između Catherine Zeta-Jones i 25 godina starije holivudske legende Michaela Douglasa izdržati više od nekoliko mjeseci. No, oni su odavno začepili usta svim dušebrižnicima i pokazali da je njihova ljubav itekako jaka

Tog 18. novembra 2000. godine u njujorškom hotelu Plaza održano je ‘vjenčanje godine’, na kojem su se na vječnu ljubav zakleli Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas. U njihovu ljubav rijetki su vjerovali, posebno jer su oboje uživali veliku slavu u Hollywoodu, ali i zbog činjenice da ih dijeli razlika od čak 25 godina, no, oni su odavno pokazali da ništa od toga ne stoji im na putu. Obilježili i 20. godišnjicu braka, tokom kojih su prošli mnoge uspone i padove, ali i dobili dvoje prekrasne djece – sina Dylana i kćer Carys.

Povodom godišnjice na svome se Instagram profilu oglasila i sama Catherine Zeta-Jones koja je napisala: ‘Prije tačno 20 godina, Michael i ja smo se vjenčali!! Kakva je to bila nevjerojatna i magična večer. I sada, 7304.85 dana i noći kasnije, volim te kao što sam te voljela i tada. Hvala ti na ljubavi i smijehu.’

Par, koji osim braka i djece dijeli i isti datum rođenja (oboje su rođeni 25. septembra, no s 25 godina razlike, op.a.), svoju je ljubavnu priču započeo još 1996. godine. Tada je, na privatnoj projekciji, Michael Douglas ugledao prekrasnu Velšanku koja je imala glavnu ulogu u filmu ‘Zorro: Maskirani osvetnik’.

‘Uvijek govori kako se zaljubio u mene onog trenutka kada me ugledao na velikom platnu’, priznala je Catherine Zeta-Jones, koja je svog budućeg supruga upoznala iste jeseni na filmskom festivalu u Deauvilleu:

‘Rekli su mi kako me Michael Douglas želi upoznati. Bila sam poprilično nervozna jer nisam znala zašto me želi upoznati.’ Stigavši u hotel, prvo je ugledala upravo Douglasa, no on se samo prošetao pored nje, noseći palice za golf. ‘Rekla sam bratu, koji je bio sa mnom kako mi se čini da me i ne želi baš toliko silno upoznati jer je samo prošao pored mene, nije me ni primijetio’, prisjetila se godinama kasnije glumica.

No, iako ona toga nije bila svjesna, Douglas ju je itekako primijetio i službeno je upoznao na večeri organiziranoj povodom premijere ‘Zorroa’ i to zahvaljujući pomoći tada bračnog para Melanie Griffith i Antonija Banderasa. Iako su sjedili jedno pored drugoga, nisu imali previše vremena za razgovor, stoga ju je Douglas zamolio da mu se nakon večere pridruži na piću u hotelskom baru.

‘Nakon pola sata razgovora iskreno sam joj rekao – znaš, ja sam otac tvoje buduće djece. Zvučalo mi je to sasvim normalno, a onda je ona rekla – znaš, čula sam puno stvari o tebi i vidjela puno toga, stoga mislim da je vrijeme da ti kažem laku noć.’

Drugog dana Zeta-Jones je otputovala, no Douglas nije odustajao od svog plana. Poslao joj je cvijeće i izvinjenje, pa su se počeli družiti. Iznenađujuće je za sve bilo to koliko su polako i s oprezom uživali u tim posebnim zajedničkim trenucima, a zanimljivo je da su se prvi put poljubili tek devet mjeseci kasnije.

Da su u vezi priznali su tek 1999. godine i to na premijeri njena trilera ‘Klopka’ u Edinburgu, kada je Zeta-Jones okupljenim novinarima iskreno rekla: ‘Michael je ovdje večeras iz jednog jedinog razloga – želimo javno reći da smo zajedno.’

No, njihova ljubavna priča imala je i problem, a to je činjenica da je Douglas još uvijek tada bio u braku s Diandrom Douglas, s kojom je dobio sina Camerona. Iako su se rastali 1995. godine, papire za razvod nisu finalizirali, a Diandra je tada medijima otkrila kako se, prije negoli se oženi Catherine, mora rastati od nje ili se preobratiti na islam kako bi mogao imati dvije žene.

Proslava te Nove godine ostala im je u posebnom sjećanju. Bajkoviti Aspen zasjenila je gripa, kojom su se oboje zarazili, pa su bili osuđeni vrijeme provoditi u krevetu. U jednom trenutku Michael Douglas je kleknuo ispred nje i postavio joj pitanje koje su svi s nestrpljenjem iščekivali te joj poklonio antikni prsten Freda Leightona s 10-karatnim dijamantom, okružen s 28 manjih dijamanata, koji se procjenjuje na milion dolara.

Tada je Zeta-Jones već bila trudna s njihovim prvim djetetom, sinom Dylanom kojeg je rodila u avgust 2000., samo tri mjeseca prije nego su se vjenčali na ceremoniji koja ih je koštala oko milioun i po dolara. No za Douglasa ništa nije bilo preskupo. ‘Što god Catherine želi, ona će to i dobiti’, izjavio je uoči vjenčanja.

2003. dobili su i kćer Carys, a potom se četveročlana porodica preselila na Bermude kako bi uživali u normalnom i anonimnom životu. Punih šest godina živjeli su idilu, a onda su se vratili u realnost i preselili u New York. Idila je potrajala još godinu dana, a onda je uslijedio šok – slavnom glumcu dijagnosticiran je rak grla. Odlasci na hemoterapiju i zračenje bili su teški za cijelu porodicu.

‘Najteže je bilo gledati ga tako umornog jer on je uvijek imao energije’, priznala je tada glumica koja se i sama uskoro suočila sa zdravstvenim problemima. Očito kao reakcija na sve što im se događalo, tri mjeseca nakon što je u januaru 2011. godine objavljeno da se Douglas izliječio i sama se glumica prijavila u kliniku za psihijatriju te joj je dijagnosticiran bipolarni poremećaj.

Zdravstveni problemi itekako su uzdrmali njihov brak pa se 2013. doznalo kako se par odlučio razići, a na upite novinara Douglas je odgovarao da pokušavaju izgladiti stvari, dok je Zeta-Jones odlučila šutjeti na tu temu. Kraj godine donio im je i pomirenje, a Douglas je tada izjavio: ‘Lud sam za njom. Mislim da svaki par ima problema. Najveći problem kod nas, a što svi dobro znate, taj je da smo javne ličnosti. No ponovo smo zajedno, jači nego ikada.’

tportal.hr

Latest Posts

Raport

spot_img