Nedavno objavljeno

SOFIA VERGARA: Najplaćenija glumica na svijetu

U svojih 48 godina, Sofia Vergara preživjela je ubistvo brata, rak štitnjače, razvod, sudski proces s bivšim zaručnikom, sama odgajala sina, suočavala se s predrasudama prema Latinoamerikankama, ljubav pronašla u zagrljaju glumca Joea Manganiella, a Forbes ju je upravo proglasio najplaćenijom glumicom u proteklih 12 mjeseci

Zvijezda serije Moderna obitelj Sofia Vergara (48) našla se na vrhu Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu. Vergara – koja je trenutno u žiriju šoua “America’s Got Talent” – zaradila je 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci. Lani je poznata glumica bila na drugom mjestu, odmah iza Scarlett Johansson. Talentovana Kolumbijka zarađivala je 500.000 dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene Moderne obitelji, koja je prestala sa snimanjem početkom 2020. Forbes procjenjuje kako će Vergara zaraditi barem 10 miliona dolara po sezoni za “America’s Got Talent”.
Sofijin uspjeh je tim veći kad znate kakve su joj bile početne pozicije: odrastala je rodnom gradu Barranquilli, u katoličkoj porodici – uz oca, stočara Julija Enriquea, majku domaćicu Margarite, te petero braće. Uvijek ambiciozna i željna novog izazova, Sofia je prvo završila privatnu dvojezičnu školu, potom upisala stomatologiju, ali je nakon tri godine studija zgodnu 17-godišnjakinju na lokalnoj plaži primijetio jedan fotograf i prepoznao potencijal. Umjesto da postane zubarica, što joj je bio san iz djetinjstva, te završi preostala dva semestra, Sofia je započela manekensku karijeru koja ju je potom dovela do glumačkih voda.

Ed O’Neill i Sofia Vergara u Modernoj obitelji

Postala je najprije zaštitno lice Pepsija za Latinsku Ameriku, a s 20 bila jedna od najtraženijih modela u Bogoti. Djelovalo je kao savršen početak novog životnog poglavlja. Radila je i kao voditeljica u kolumbijskim TV emisijama, ali joj se 1998. život okrenuo naglavačke. Njezin brat Rafael, koji je tad imao 27 godina, ubijen je tokom neuspjelog pokušaja otmice, a porodica, potresena gubitkom, novi život otpočela u Miamiju. “Neustrašiva sam, ne žalim se. Čak i kad mi se dogode užasne stvari, nastavim dalje”, rekla je u jednom intervjuu.

Nove prilike

Za Sofiju su se otvorile nove prilike: dobila bi tu i tamo manju ulogu u nekom američkom filmu ili TV emisiji, ali i dalje je teško bilo razbiti predrasudu da se radi o ljepotici koja, osim izgleda, nema puno za pokazati. Sofija nije odustajala od želje da postane dokazana glumica, a morala je preći mnoge prepreke. Neke od njih su bile i – boja kose. “Prirodna sam plavuša. Ali kad sam počela ići na audicije nisu znali šta bi sa mnom, jer sam bila Latina, imala naglasak, ali i plavu kosu. Bilo je to neznanje: mislili su da svaka Latinoamerikanka izgleda poput Salme Hayek. Za mene će se uvijek vezati stereotipi, ali ne bojim se toga.”

Sa mužem Joeom Manganiellom

U međuvremenu se 1990. udala za srednjoškolsku ljubav Joea Gonzaleza, te dvije godine kasnije rodila sina Manola. Brak nije opstao i od 1993., kada se razvela, sina je odgajala kao samohrana majka. Kad mu je bilo osam godina, Sofiji je dijagnosticiran rak štitnjače. “Kad ti kažu da imaš rak, počneš paničiti”, priznala je u jednom intervjuu. Srećom, nakon operacije se oporavila te osnovala fondaciju koja pomaže oboljelima od raka u Kolumbiji.
U Los Angeles se sa sinom preselila 2005. te je za taj period vezana priča kako ju je Tom Cruise želio oženiti, ali je Sofia bila uvjerena kako bi završila u paklu ako bi se pridružila scijentolozima.

Borba sa bivšim zaručnikom

Započela je vezu s tri godine mlađim američkim biznismenom Nickom Loebom, zaručili su se 2012., ali je svako nastavio svojim putem. Nažalost, bivši zaručnik odlučio je kasnije pokušati iskoristiti pohranjene Sofijine embrione te dobiti dijete uz pomoć surogat-majke, ali je Vergara to zaustavila, preselivši slučaj u sudske klupe. Američki mediji pisali su tad kako je to bio Loebov pokušaj da joj uništi vezu, a potom i brak s glumcem Joem Manganiellom, s kojim se počela zabavljati 2014. te se brzo i zaručila. Vjenčali su se u Palm Beachu krajem 2015. godine. O svom turbulentnom ljubavnom životu je jednom rekla: “Nisam željela da u moj i život mog sina uđe bilo koji muškarac, ne dok ne ‘isprobam’ više njih. Sada napokon znam što želim, a u ljubavi nikad ne možeš reći niti znati što će se i kako odigrati. Ipak mislim da sam našla ono što sam dugo tražila i da će to doista biti kao iz bajke o Pepeljugi – sretni do kraja života.”
Slava je nije nimalo promijenila: i dalje se druži sa prijateljima iz djetinjstva; za 40. rođendan 2012. platila je avionske karte za 107 članova porodice i prijatelja pozvavši ih na proslavu u Meksiku, a za jednu dodjelu nagrade Emmy kupila je dvadesetak ulaznica kako bi i njezina porodica doživjela glamur koji je njoj svakodnevnica. “Ponekad može biti loše imati preveliku porodicu. Svi su pozvani da se uključuju u vaše probleme, daju svoje mišljenje, ogovaraju i prave drame. Ali kad se dogodi nešto loše, svi će biti uz vas.”
A neispunjene želje? “Nisam imala glavnu, stvarno glavnu ulogu ni na filmu ni na televiziji, a žudim za tim.”

Latest Posts

Raport

spot_img