Nedavno objavljeno

BH Pošta obilježava Svjetski dan pošte

Centru za djecu bez roditeljskog staranja "DUGA" dodijeljena nagrada za učešće u izradi motiva na dječjoj poštanskoj marki

Danas je u prostorijama Generalne direkcije BH Pošte u  dodijeljena nagrada Centru za djecu bez roditeljskog staranja “DUGA” iz Kulen Vakufa, i to za učešće u izradi motiva na prigodnoj dječjoj poštanskoj marki. Izvršni direktor Sektora za razvoj i informacione sisteme BH Pošte, Nedim Matoruga dodijelio je nagradu povodom 9. oktobra, Svjetskog dana pošte direktorici Centra, Sabini Lješčanin.

Ova dječja poštanska marka nosi motive Centra “DUGA” i izdaje se povodom Svjetskog dana pošte. Tiraž je 10.000 komada, a nominalna vrijednost 0,90 KM. Autorica marke je Branka Sumenić-Bajić. Odštampan je i FDC koverat.

Centar za djecu bez roditeljskog staranja “Duga“ izgrađen je 1999. godine, a njihov osnovni cilj je zbrinjavanje djece starosne dobi od rođenja do šest godina, koja su privremeno ili trajno ostala bez roditeljske zaštite, te pomoć i podrška djeci u njihovom psiho-motornom razvoju.  U proteklih 20 godina kroz Centar je prošlo 314 djece.

BH Pošta je kao društveno odgovorna kompanija odlučila, izdavanjem poštanske marke, podržati rad Centra i njihova nastojanja da što više pomažu najmlađoj populaciji, pripremajući ih dalje za život u socijalnim zajednicama. “Dodjelom nagrade za dječju poštansku marku želimo skrenuti pažnju na probleme sa kojima se susreću djeca koja ostanu bez roditeljskog staranja, ali i zahvaliti Centru za djecu bez roditeljskog staranja “DUGA” iz Kulen Vakufa što su jedni od onih koji se nesebično daju kako bi u skladu sa svojim mogućnostima i kapacitetima pomogli što većem broju djece” – istakao je izvršni direktor BH Pošte, Nedim Matoruga.

Današnjom dodjelom nagrade BH Pošta počela je sa obilježavanjem Svjetskog dana pošte, a niz raznovrsnih aktivnosti će biti oraganizovane širom BiH do kraja ove sedmice. Za 8. oktobar planiran je centralni događaj i to u prekrasnoj auli Glavne pošte u Sarajevu u 12 sati, a na kojem će biti dodijeljene nagrade za Najljepše dječje pismo u sklopu 49. Međunarodnog takmičenja u pisanju pisanja za mlade. Tokom sedmice u Centrima pošta širom BiH naši zaposlenici obilazit će djecu u školama, te ih učiti o važnosti poštanske djelatnosti, a za petak smo planirali defile naših vozila koji će završiti dodjelom poklona Narodnoj kuhinji Stari Grad, JU Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Vladimir Nazor” u Sarajevu, te Školi za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu, Nedžarići.

Latest Posts

Raport

spot_img