Nedavno objavljeno

Slijepi mladić Mustafa Mehić nikada nije odustao od svojih snova i danas je diplomirao pravo

Mustafa Mehić, osim što je prva slijepa osoba koja je istrčala polumaraton u Sarajevu, danas je postao i diplomirani pravnik.

Ovaj slijepi mladić danas je položio 49. ispit na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Zbog Mustafinog uspjeha posebno je bio sretan i Senad Pećanin, advokat i politički analitičar koji je kazao da je za njega čuo zahvaljujući njegovom prijatelju i treneru Tomislavu Cvitanušiću nakon što je istrčao polumaraton.

Pećanin je kazao da ga je privukla Mustafina izjava objavljena na portalu Klix.ba, u kojoj je na cilju utrke rekao da mu je životna želja da “bude nekome uzor”.

“Za Mustafu sam čuo zahvaljujući Tomi Cvitanušiću, koji ga je pripremio i zahvaljujući kojem je postao prvi slijepi učesnik koji je istrčao Sarajevski polumaraton. Privukla me je Mustafina izjava u kojoj je na cilju trke rekao da mu je životna želja da bude nekome uzor. Zahvaljujući Tomi upoznao sam skromnog, divno odgojenog i inteligentnog mladića i ubrzo je Mustafa postao moj životni uzor. Kako ne pokleknuti pred najvećim i najokrutnijim životnim izazovima, kakav jeste gubitak vida”, kazao je Pećanin.

Od tada, pa do danas, nastavio je, postali su nerazdvojni prijatelji.

“Skoro četiri godine smo nerazdvojni. Mustafa je kao novi član, obogatio Belminu, Uminu, Nedimovu i moju porodicu. A nije mu bilo lako sa mnom, kad se sjetim samo koliko sam ga peglao dok je pripremao polaganje Rimskog prava i još četrdesetak ostalih ispita. Skoro sve ih je položio natprosječnim ocjenama! Mom Mustafsonu, mom prijatelju, životnom uzoru i kolegi, želim još puno životnih uspjeha, dobrog zdravlja i sreće”, poručio je Pećanin.

klix.ba

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img