Nedavno objavljeno

Savršeno kućno kino – Samsung predstavio trostruki laserski 4K projektor The Premiere

Kompanija Samsung Electronics je na nedavno održanoj virtuelnoj konferenciji Life Unstoppable najavila The Premiere - novi 4K Ultra Short Throw laserski projektor. Zahvaljujući prikazivanju slike velikog formata, ovaj ultramoderni projektor korisnicima pruža doživljaj gledanja filmova kao u kinu iz udobnosti doma. The Premiere je novi vrhunski dodatak nagrađivanoj liniji lifestyle proizvoda, koji prevazilazi svako dosadašnje gledalačko iskustvo – i to bez ekrana.

Ovaj vrhunski projektor biće dostupan u modelima LSP9T od 130 inča i LSP7T od 120 inča koji laserskim pogonom projektuju sliku u 4K rezoluciji.[1] The Premiere LSP9T je prvi u svijetu projektor sa HDR10+ certifikatom, a opremljen je tehnologijom trostrukog lasera. Zahvaljujući ovoj inovativnoj tehnologiji, kreira revolucionarni kontrast detalja koji dolazi do izražaja u prelazu iz svijetlih u tamne scene, a vrhunac osvijetljenosti ovog projektora doseže čak 2,800 ANSI lumena. The Premiere je prvi projektor ove vrste što dokazuje i Filmmaker Mode – jedinstvena opcija putem koje korisnici mogu uživati u filmovima upravo na način na koji su reditelji to zamislili. Ovaj pametni uređaj opremljen je i Samsung Smart TV platformom, koja nudi streaming video aplikacija za multimedijalni sadržaj, kao i opcije mobilne konektivnosti, poput Tap View i Image mirroring.

The Premiere dolazi sa kompaktnim dizajnom koji štedi prostor, a savršeno se uklapa u mnoštvo različitih enterijera. Budući da je riječ o ultra-short-throw projektoru, The Premiere je moguće postaviti gotovo skroz do zida, uz jednostavnu instalaciju. Vrhunski doživljaj kao u kinu garantuje moćno ozvučenje koje se sastoji od ugrađenih vufera i Acoustic Beam surround sistema, što eliminiše potrebu za dodatnim ozvučenjem u manjim prostorima.

„Tokom posljednjih nekoliko mjeseci, svakodnevni život korisnika se znatno promijenio, budući da su više vremena nego ikada prije provodili kod kuće. Televizor je ponovo postao centar zabave, fitness partner, saradnik i izvor vijesti. Stoga, The Premiere potpuno redefiniše iskustvo kućnog kina, zahvaljujući potpuno novom, kompaktnom dizajnu, 4K kvalitetu slike i moćnom zvuku za manje prostore,” izjavio je Jongsuk Chu, izvršni potpredsjednik odjeljenja za vizuelne prikaze kompanije Samsung Electronics.

Samsung je svoju liniju lifestyle proizvoda prvi put pokrenuo 2016. godine, televizorom The Serif, a od tada ga je proširio na višestruko nagrađivanu liniju televizora The Frame, The Sero i The Terrace.

[1] The Premiere će biti dostupan krajem 2020. godine, počevši od SAD, Evrope, Koreje i drugih regiona.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img