Nedavno objavljeno

Galaxy Tab S7|S7+: novi Samsung tablet za posao i zabavu

Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd u okviru Galaxy Unpacked događaja predstavila je i dva nova tableta – Galaxy Tab S7|S7+. Uz nove funkcije, unaprijeđenu S pen olovku, proširenu tastaturu, veliki ekran i snažan procesor, kao i podršku za 5G mrežu kod modela S7+[1], ovi uređaji nude mnoštvo alatki za rad i zabavu.

Moćan uređaj za rad…

Procesor posljednje generacije korisnicima ovih uređaja pružiće mogućnost i za vrhunsku produktivnost, dok će poslije radnog vremena uživanje u gamingu i video pozivima sa prijateljima biti potpuno neometano. Multitasking će biti dodatno olakšan uz zaobljenu S Pen olovku sa izduženim vrhom, unaprijeđenom tako da pruži još prirodniji osjećaj prilikom korištenja. U kombinaciji sa stopom osvježavanja ekrana od 120Hz, S Pen će olakšati hvatanje bilješki tokom sastanaka i konferencijskih poziva. Uz to, aplikacija Samsung Notes ponudiće mogućnost jednostavnog konvertovanja bilješki u PDF format, dok će uz opciju Audio Bookmark korisnicima biti omogućeno da istovremeno snimaju sastanak i vode zapisnik, a potom sve sinhronizuju.Tako će klikom na određenu rečenicu u bilješkama, moći da pokrenu audio zapisnik tačno na onom mjestu gdje je o željenoj temi bilo riječi[2].

Pored toga, unaprijeđeni Multi-Active Window omogućava istovremeno korištenje čak tri aplikacije, pa će tako biti moguće paralelno prisustvovati video pozivu, pratiti elektronsku poštu i voditi zapisnik sasastanka. U tome će mnogo pomoćii veliki ekran tableta. Dodatno su usavršene i aplikacije Samsung DeX, kao i Keyboard Book Cover tastatura[3] koja dolazi sa intuitivnim funkcijama[4] i dužim touchpadom, za korisnike koji žele da prilikom upotrebe tableta imaju utisak da rade na računaru. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Microsoft, omogućena je brza sinhronizacija Samsung Notes sa aplikacijama Microsoft OneNote i Outlook[5], pa prelazak sa jednog na drugi operativni sistem nikad nije bio jednostavniji. Osim toga, Tab S7|S7+ je moguće bežično spojiti sa odgovarajućim televizorom i prezentovati sadržaj ekrana na većem uređaju[6].

…ali i za zabavu

Galaxy Tab S7 dolazi sa LTPS TFT ekranom od 11 inča, a Tab S7+ sa jedinstvenim Super AMOLED ekranom od 12,4 inča, dok oba podržavaju odnos stranica 16:10. U kombinaciji sa sistemom od četiri AKG zvučnika, korisnicima će i kod kuće biti pruženo bioskopsko iskustvo. Zahvaljujući smanjenoj emisiji plavog svjetla[7], višesatno gledanje u ekran tablet neće smetati očima, pa će uz stopu osvježavanja od 120Hz korisnici uživati u društvenim mrežama ili video igrama neometano i bez ograničenja.

Uz kupovinu tableta, omogućena su četiri mjeseca besplatnog pristupa aplikaciji YouTube Premium[8], dok će Netflix[9] i Spotify[10] također biti preinstalirani. Osim toga, prvi put na Android tabletu biće unaprijed instalirana i popularna aplikacija Clip Studio Paint za crtanje[11], pa će dizajneri i oni koji se bave kreativnim industrijama uvijek imati pristup svom „bloku za crtanje“. Za što bolji sadržaj za društvene mreže pomoći će i Canva, s obzirom na to da će na raspolaganju biti više od 200 ekskluzivnih templatea sa ove platforme[12].

Gaming bez premca

Uz Tab S7S7+, konzola više neće biti stacionirana u dnevnoj sobi. Zahvaljujući veoma brzoj stopi osvježavanja i ogromnom ekranu, podršci za Wi-Fi 6 standard, ali i5G mrežu[13] kod modela S7+, korisnici će uživati u gamingu gdje god da se nalaze.

Povezanost  Galaxy ekosistema

Zahvaljujući Samsung Cloudu i aplikaciji Samsung Flow[14], neke od funkcija sa tableta korisnicima će istovremeno biti dostupne i na Galaxy telefonima i računarima, pa neće biti potrebe za slanjem i preuzimanjem dokumenata sa jednog na drugi uređaj. Osim toga, Tab S7S7+ služiće i kao uređaj putem kojeg će korisnici kontrolisati svoje domove i kućne aparate bazirane na internetu stvari (IoT).

Tab S7S7+ tokom avgusta će biti dostupni u mistično crnoj, mistično srebrnoj i mistično bronzanoj boji. Više informacija možete pronaći na: https://www.samsung.com/ba/tablets/galaxy-tab-s7-wifi-t870/.

 Specifikacije Tab S7S7+

 

 Galaxy Tab S7Galaxy Tab S7+
DimenzijeitežinaUređaj253.8(W) x 165.3(H) x 6.3 mm

498g (Wi-Fi), 500g (LTE), 502g (5G),

285.0(W) x 185.0(H) x 5.7 mm

575g (Wi-Fi, LTE, 5G)

BLE

S Pen

dužina: 147 mm*, prečnik: 8.2 mm**, težina: 8g

*U dužinu je uračunat I vrh olovke. **maksimalni prečnik

Ekran11”*

2560×1600(WQXGA) LTPS TFT, do 120Hz

12.4”*

2800×1752(WQXGA+) Super AMOLED,

do 120Hz

*Mjeren odijagonalno, kao puni pravougaonik bez uračunavanja zaobljenih ivica. Površina za prikazivanje sadržaja je manja zbog zaobljenih  ivica.
OSAndroid 10
Procesor7nm 64-bit Octa-Core Processor *3.0GHz(maksimalna brzina) + 2.4GHz + 1.8GHz
Memorija*6GB + 128GB / 8GB +256GB, microSD** do 1TB

*Može varirati u odnosuna model, boju, tržište I prodavca.

Realni proctor za skladištenje podataka može varirati u odnosu na preinstalirani softver.

**MicroSD kartica prodaje se odvojeno.

Kamera[Zadnja] 13MP (glavna) + 5MP (ultra široka) + blic

[prednja] 8MP

ZvukČetiri AKG zvučnika, Dolby Atmos®
KonektoriType C USB 3.2 Gen 1 (DP Out)
SenzoriAkcelerometar, kompas, žiroskop, svjetlosni,

 Hall senzor

Akcelerometar, kompas, žiroskop, svjetlosni,

 Hall senzor

Konektivnost5G*, LTE**, Wi-Fi 6 (802.11 a/b/g/n/ac/ax),Wi-Fi Direct, Bluetooth® v 5.0

*5G usluga je dostupna na modelu Tab S7+, u državama I područjima gdje je ova mreža razvijena. Zahtjeva se optimalna 5G konekcija. Brzina može varirati u zavisnosti od države, operatora I korisničkog okruženja.

**Dostupnost zavisi od tržišta.

Baterija*8,000mAh

(45W Super brzo punjenje omogućeno**)

10,090mAh

(45W Super brzo punjenje omogućeno**)

*Tipične vrijednosti su testirane u laboratorijskim uslovima trećeg lica I predstavljaju procijenjenu prosječnu vrijednost, uzimajući u obzir devijacije kapaciteta među uzorcima baterije testiranih po IEC 61960 standardu.

**Punjačisa45W i 25W prodaju se odvojeno.

Biometrijska autentifikacijaOtisak prsta na dugmetu sa straneOtisak prsta na ekranu
Dodaci*S Pen olovka(BLE, Inbox)**, zaštitna futrola, Book Cover tastatura

*Dodaci se kupuju odvojeno.

**S Pen olovka se također prodaje odvojeno. Dostupnost zavisi od tržišta.

     
*Specifikacije su podložne promjenama bez prethodnog obavještenja i variraju u odnosu na tržište/prodavca.
**Sve funkcije, opcije, specifikacije i druge informacije o proizvodu u ovom dokumentu, uključujući, ali ne ograničavajući se na benefite, dizajn, cijene, komponente, performanse, dostupnost i mogućnost iproizvoda, podložni su promjenama bez prethodne najave.
[1]Zahtjeva se optimalna 5G konekcija. 5G usluge dostupne su samo u područjima i državama sa razvijenom 5G mrežom. Realna brzina može varirati u odnosu na državu, operatora i način korištenja.
[2]PDF import, PDF komentari i Audio Bookmark su dostupni na posljednjoj verziji aplikacije Samsung Notes, ver. 4.0.
[3]Prodaje se odvojeno.
[4]Book Cover tastature za Tab S7 I Tab S7+ dolaze sa funkcijskim tasterima; namjenski tasteri su dostupni samo na tastaturi za Tab S7+.
[5]Usluga će biti omogućena kasnije u toku godine.
[6]Kompatibilni su samo televizori sa opcijom za preslikavanje ekrana.
[7]SGS, vodeća svjetska kompanija za certifikaciju, dodijelila je ekranu modela Tab S7+ certifikat za brigu o očima, a ekranu na Tab S7 certifikat o smanjenoj emisiji plavog svjetla, zahvaljujući mogućnostima za drastično smanjenje negativnih efekata na oči. Certifikatisu dostupni na www.sgs.com/performance, pod brojem FFU/20/GEN/00025 za Tab S7+ i FFU/20/GEN/00018 za Tab S7.
[8]Samo za nove korisnike aplikacije YouTube Premium. Dostupno od 14. februara ove do 5. aprila naredne godine. Potrebno je popuniti obrazac za plaćanje. Nakon isteka besplatnog perioda, ispostavljaće se računi na mjesečnom nivou. Moguće je u bilo kojem trenutku prekinuti korištenje usluge.
[9]Netflix još uvijek nije dostupan u Kini, Severnoj Koreji i Siriji, kao i na Krimu.
[10]Dostupnost aplikacije zavisi od tržišta.
[11]Aplikacija je preinstalirana na određenim tržištima. Na ostalima će biti dostupna za preuzimanje putem Galaxy store. Dostupne verzije su PRO i EX.
[12]50,od ukupno 200, ekskluzivnih templatea je korisnicima dostupno kroz četiri updatea.
[13]Zahtjeva se optimalna 5G konekcija. 5G usluge dostupne su samo u područjima i državama sa razvijenom 5G mrežom. Realna brzina može varirati u odnosu na državu, operatora i način korištenja.
[14]Samung Flow možda neće biti podržan na pojedinim modelima, u zavisnosti od specifikacija pametnog telefona.
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img