Nedavno objavljeno

Grijanje i hlađenje bez strujanja vazduha: Samsung Wind-Free™ Deluxe

Kompanija Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. (SEACE) zvanično je predstavila novi model zidnih klima uređaja Wind-Free Deluxe, sa jedinstvenom tehnologijom hlađenja i funkcijama za pametno upravljanje. Kada se radi o VRF sistemima (sistemi promjenljivih fluida), Samsung proširuje svoju liniju zidnih jedinica na srednje i velike privredne objekte, poput hotela i poslovnih zgrada, dokWind-Free™ Deluxe tehnologija u EHS toplotnim pumpama (system ekonomičnog grijanja) omogućuje uspostavljanje sveobuhvatnog rješenja zagrijavanja i hlađenje stambenih prostora.

„Predstavljanjem nove linije Samsung klima uređaja ranije ove godine, ojačali smo svoju ulogu predvodnika na tržištu inovativnih proizvoda za hlađenje i grijanje. Međutim, naš cilj oduvijek je bio da Wind-Free™ tehnologiju učinimo dostupnom široj javnosti, a uz najnoviji Deluxe model u mogućnosti smo da tako nešto i ostvarimo“, istakao je Xavier Feys, potpredsjednik sektora pretprodaje, razvoja poslovanja i korisničkih usluga u SEACE.

Inovativna tehnologija hlađenja

Wind-Free™ Deluxe je, slično zidnim modelima za stambene primjene, opremljen jedinstvenom tehnologijom koja dom čini znatno prijatnijim i udobnijim, uz pomoć više hiljada mikroskopski sitnih otvora za ujednačenu distribuciju svježeg vazduha. Pri korištenju Wind-Free™ režima, vazduh se tiho i lagano distribuira, čime se stvara „okruženje bez strujanja vazduha“[1].

Pametan rad

Upravljanje Wind-Free™ Deluxe tehnologijom odvija se preko žičanih ili bežičnih jedinica, opremljenih unaprijeđenim funkcijama za regulaciju unutrašnjeg vazduha. Također, moguće je i daljinsko rukovanje jedinicom i njen nadzor putem aplikacije SmartThings, kao i Bixby[2] glasovnih komandi, što korisnicima omogućuje da uključuju i isključuju klima uređaj, biraju željeni režim hlađenja, zakazuju izvršavanje radnji i nadgledaju potrošnju struje.

Jednostavna montaža

Uz nosač sa točkićima, za koji su potrebna samo dva šarafa, nova Wind-Free™Deluxe jedinica konstruisana je tako da montaža i servisiranje budu još lakši i brži u odnosu na uobičajene zidne modele. Rezultat je čak 45 posto kraće vrijeme montaže nego kod konvencionalnih modela[3]. Osim toga, zahvaljujući vazdušnim filterima postavljenim sa vanjske strane, servisiranje se može obaviti bez otvaranja jedinice.

TDM Plus

U sklopu asortimana EHS moguće je kombinovati Wind-Free™ Deluxe sa sistemom TDM Plus, koji kombinuje sisteme vazduh-voda (A2W) i vazduh-vazduh (A2A), pružajući sveobuhvatno rješenje za klimatizaciju doma. Mogu se koristiti tokom čitave godine za hlađenje, kao i podno i radijatorsko grijanje. Također, moguće je maksimalno iskoristiti potencijal sistema povezivanjem na pametnu mrežu ili solarne panele.

Paleta proizvoda

Modeli Wind-Free™ Deluxe kompanije Samsung dostupni su u varijantama VRF (promjenjivi protok fluida) i kao sistem ekonomičnog grijanja EHS.

  • Kapacitet jedinica VRF dostupan je u rasponu od 1,5 do 8,2 kW i može se nabaviti sa kompletnim elektronskim ekspanzionim ventilom (EEV) ili bez njega.
  • Kapacitet jedinica EHS dostupan je u rasponu od 1,5 do 8,2 kW i može se nabaviti samo sa kompletnim elektronskim ekspanzionim ventilom (EEV).
  • Raspoloživost paleta proizvoda može se razlikovati na lokalnim tržištima.
[1]ASHRAE (Američko udruženje inžinjera za rashladne, sisteme za grijanje te sisteme za klimatizaciju) definiše „okruženje bez strujanja vazduha” kao okruženje u kome je brzina vazdušne struje bez prisustva hladnog istrujavanja niža od 0,15 m/s.
[2]Neophodna je Wi-Fi veza i nalog u aplikaciji Samsung SmartThings. Wi-Fi oprema naručuje se zasebno. Neophodan je iOS 10.0 ili noviji, odnosno Android 5.0 ili noviji. Mogu biti potrebni dodatni uslovi radi korištenja aplikacije SmartThings u srednjim i većim poslovnim zgradama. Dostupnost opisanih funkcija može zavisiti od izvedbe sistema. Glasovne komande Bixby podržavaju engleski (US, UK, indijski), kineski, korejski, francuski, njemački, italijanski, portugalski i španski jezik.
[3]Testirano upoređivanjem modela AM022TNVDKHEU sa konvencionalnim modelom Samsung AM022JNVDKHEU pod specifičnim uslovima. U zavisnosti od specifičnih uslova i upotrebe moguća su odstupanja.
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img