Nedavno objavljeno

GORENJE: Tajna dugog čuvanja namirnica u frižideru

Kako osigurati da namirnice dugo ostanu svježe u vašem frižideru?

Da li ste nekada pokušali da zamislite život bez frižidera? Nije tako lako, zar ne? Trebali biste svakodnevno odlaziti u trgovinu kako bi kupili svježu hranu, što je vremenski dosta zahtjevno, a da ne spominjemo sav dodatni novac koji biste potrošili. Ali kako možete osigurati da vaša hrana ostane svježa još duže i minimalizirati posjete trgovini?

Važna je konstantna temperatura u frižideru

Jeste li znali da često otvaranje vrata frižidera može uzrokovati da se hrana prije pokvari? Kuhanje, stavljanje namirnica, traženje grickalica i sl. – u prosječnom se domaćinstvu vrata frižidera otvaraju bezbroj puta dnevno. Nažalost, kada je frižider otvoren, temperatura u unutrašnjosti raste, što uzrokuje toplinski šok, koji dovodi do bržeg kvarenja hrane. Srećom, s Gorenje aparatima za hlađenje i najnovijom tehnologijom AdaptTech to možete spriječiti.

Pametna tehnologija koja poznaje vaše navike

Frižider s tehnologijom AdaptTech kontinuirano nadgleda i pamti vaše navike kako bi osigurao da temperatura u frižideru ostane konstantna bez obzira na to koliko često otvarate vrata. Bilježi učestalost otvaranja vrata u periodu od 7 dana, tako da može predvidjeti kada ćete otvoriti frižider. Poznavajući vaše navike, ova tehnologija snižava temperaturu za jedan do dva stepena Celzijusa dva sata prije vašeg “putovanja” do vrata frižidera. To znači da uprkos porastu temperature tokom razdoblja učestalog otvaranja vrata, još uvijek ne prelazi preporučenu vrijednost. Zahvaljujući AdaptTechu, ne samo da vaša hrana ostaje svježa mnogo duže već je i potrošnja energije manja, a hrana se manje kvari.
Ovaj ljetni pojednostavljeni život još je povoljniji. Gorenje može ponuditi veliki izbor kombinovanih frižidera s AdaptTech tehnologijom po posebnim cijenama.

Akcijska ponuda

Sve HERO modele iz akcijske ponude frižidera označene zvjezdicom “Pametan izbor” potražite u Gorenje Studijima, web-prodaji i na ostalim prodajnim mjestima Gorenje aparata.

Latest Posts

Raport

spot_img