Nedavno objavljeno

Počele registracije za Trku/šetnju za ozdravljenje “Race for the Cure”

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure”, u skladu sa epidemiološkom situacijom u svijetu i našoj zemlji, ove godine pokrenula je globalnu digitalnu platformu na 20 svjetskih jezika na kojoj se ljudi širom Europe i svijeta povezuju kroz online registraciju za šetnju ili trku u svom gradu, naselju, lokalnoj zajednici.  Učešćem  u digitalnoj “Race for the Cure” koja će biti održana  25-26-27. septembra građani pomažu osobama oboljelim od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava i podizanje svijesti javnosti o ovom oboljenju. Kroz donacije ili uplatu simbolične registracije  od 10KM na platformi www.raceforthecure.eu postajete dijelom digitalne zajednice, podižete svijest o karcinomu dojke i doprinosite da se i u ovim teškim vremenima održi tradicionalni događaj Race for the Cure u Bosni i Hercegovini te nastave brojne aktivnosti prevencije bolesti i podrške oboljelim ženama.

Globalni cilj je uključiti više od 500.000 učesnika/ca u najveći europski sportski događaj koji će ove godine biti održan u 30 država, a nadamo se da će jedna od zemalja sa najviše registriranih učesnika i ove godine biti Bosna i Hercegovina. Zbog epidemiološke situacije ove godine nećemo biti u mogućnosti da organiziramo veliki događaj, na kojem smo samo prošle godine u Sarajevu okupili  9000 građana, ali vas zato pozivamo da se registrujete, budete podrška ženama koje boluju od karcinoma dojke i zadnji vikend u septembru u skladu sa svojim mogućnostima i epidemiološkim mjerama simbolično trčite ili šetate u svom naselju, šetalištu, parku…

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Europi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom da svake godine u Europi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Latest Posts

Raport