spot_img

Nedavno objavljeno

Alma Musliović o novom konceptu agencije NovamaS: Djeca zaslužuju najbolje

Modna agencija NovamaS već godinama okuplja i stvara manekene. Jedan od glavnih krivaca za to je Alma Musliović, koja je kao instruktor angažovana više od 15 godina, a zahvaljujući Mirjani Deak, agenciju vodi samostalno od 2013. godine.

Agencija osnovana 1999. koja je registrovana za organizaciju kulturnih modnih manifestacija, te edukaciju djece i mladih od septembra će imati potpuno novi koncept. Uz Almu Musliović u rad su uključene Lejla Dautbašić, prof. mr. Dunja Nikšić i profesorica razredne nastave Amela Jetulahović.

Alma Musliović

– Imamo novi prostor, novi koncept, nove metode, dugogodišnje iskustvo i znanje i sigurno da će rezultati biti bolji. Od septembra radit ćemo u obnovljenom prostoru BKC-a, sa stručnim i profesionalnim predavačima, probranim partnerima, dugogodišnjim članovima. U pozitivnom okruženju, igri, prijateljstvu i ljubavi stvarat ćemo dobre šanse i mogućnosti da svi zajedno budemo bolji, sretniji i zdraviji. Djeca zaslužuju najbolje. Najlakše se moderno obući. Mi želimo biti moderni u drugom smislu – da su naša djeca zdrava, vesela i kreativna, sa znanjem i mogućnostima koje će predstaviti naš stručni tim. Zato je u našem radu moto “Znanje za uspjeh, stav za uspjeh, pokret za uspjeh”, što je do sada izrodilo mnoge poznate ličnosti koje se smiješe na naslovnicama modnih časopisa, TV ekrana i koji su ostvareni kao uspješni mladi ljudi. Zato NovamaS poziva sve da nam se pridruže jer mi smo agencija koja mlade bisere niže u modnu ogrlicu – poručuje Alma Musliović.

Najmlađi član tima agencije je 22-godišnja Lejla Dautbašić. Trenutno je treća godina Međunarodnih odnosa i evropskih studija na Internacionalnom Burč Univerzitetu. Radi kao trener ritmičke gimnastike u KRG “Željezničar”. U modi je od svoje četvrte godine, kada je bila mlada manekenka u modnoj agenciji “NovamaS”, gdje trenutno radi kao pomoćni instruktor manekenstva. Pored toga, Lejla podučava englesku modnu terminologiju u “NovamaS”, kao i komunikaciju na engleskom jeziku.

Prof. mr. Dunja Nikšić diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, magistrirala na Fakultetu političkih nauka, odsjek politologija, smjer evropske integracije u Sarajevu na temu „Umjetnost kao oblik političke emancipacije građana“.

Radi kao prof. Muzičke/glazbene kulture u JU OŠ „Šesta osnovna škola“ i JU OŠ“Grbavica1“. Svoj rad je usmjerila i na rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju kroz muzikoterapiju u centru „Colibri”. Aktivni je član Akademije za žene.

Profesorica razredne nastave Amela Jetulahović aktivno je učestvovala u organizaciji i implementaciji brojnih projekata. Neki od njih su Međunarodni festival folklora za djecu i mlade „Čuvari tradicije”, večer poezije „Ilidžo, u srcu i stihu te nosim“, likovni konkurs „Čuvari tradicije BiH“, “Na mlađima svijet ostaje”, “Djeca pjevaju hitove”…

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img