Nedavno objavljeno

Samsung predstavlja Odyssey G7 gaming monitor sa najzakrivljenijim ekranom do sada i najboljim performansama u klasi

Predvodnik na svjetskom tržištu gejming monitora[1], kompanija Samsung Electronics Co., Ltd., globalno je predstavila inovativni Odyssey G7 gaming monitor. Ovaj uređaj je prvi put prikazan na sajmu CES 2020 u Las Vegasu i na polju gaminga predstavlja autentični korak naprijed, kombinujući najzakrivljeniji ekran do sada, sa najboljim performansama u klasi.

Odyssey G7 je prvi 1000R monitor na svijetu, što znači da ima radijus zakrivljenosti od 1000 milimetara. Dolazi sa kombinacijom moćnih performansi, kao što su odziv od 1ms, stopa osvježavanja ekrana od 240Hz i kristalno čista QLED slika, koja će gamerima obezbijediti nezaboravno iskustvo.

Performanse ovih monitora su potvrđene od TÜV Rheinlanda, vodeće svjetske organizacije za certifikovanje uređaja, koja ih je prepoznala kao najbolje 1000R zakrivljene gaming monitore u industriji, dodjeljujući im Eye Comfort certifikat, za gaming iskustvo koje „najviše prija ljudskom oku“.

„Kao globalni lider na tržištu gaming monitora, Samsung nastavlja da predstavlja inovativne uređaje koji pružaju igračko iskustvo nove generacije, pomjerajući granice mogućeg“, izjavio je Hyesung Ha, viši potpredsjednik odjeljenja za vizuelne displeje u kompaniji Samsung Electronics. „Odyssey G7 je vrhunska kombinacija komfora, proširene perspektive, vrhunskih performansi i prijatnog vizuelnog iskustva”.

Modele od 27 i 32 inča karakterišu specijalna Wide Quad-High Definition rezolucija (WQHD; 2,560×1,440), odnos slike od 16:9, osvijetljenost ekrana od 600 cd/m2 i Quantum dot tehnologija za izuzetno precizan prikaz boja, nezavisno od osvjetljenja.

Samsung je na ovom modelu primijenio futuristički dizajn zasnovan na temeljnom istraživanju tržišta i komentarima korisnika. Mat-crni vanjski dio kućišta je uparen sa zadnjim dijelom u koji su ugrađena svjetla i čija boja može da se promijeni u skladu sa željama igrača.

G7 podržava NVIDIA G-SYNC® kao i Adaptive Sync tehnologije prikaza, koje su zadužene za to da igračima pruže izuzetno dinamično i neometano iskustvo tokom igre.

Samsung Odyssey monitori će biti dostupni širom svijeta tokom juna. Za više informacija posjetite https://displaysolutions.samsung.com/monitor/odyssey.

ModelG7
DisplejVeličina ekrana (u inčima)32”, 27”
Odnos slike16:9
Tip panelaQLED zakrivljeni
Zakrivljenost1000R
Stopa osvježavanja ekrana240Hz
Odziv1ms (GTG)
Rezolucija2,560 x 1,440 (QHD)
HDRHDR 600
Osvjetljenost ekrana350cd/㎡
Opšte karakteristikeGaming opcijeG-SYNC Compatible, FreeSync Premium Pro
Gaming modCustom/FPS/RTS/RPG/AOS/Cinema/DCR
Ostali režimi radaLow Input Lag Mode, Virtual Aim Point, Black Equalizer, Eye Saver Mode, Flicker Free,
OstaloInterfaceDisplay Port 1.4 (2 EA), HDMI 2.0 (1EA), USB3.0 (1UP, 2DOWN), Slušalice
Mogućnost kačenja na zidDa (100 x 100mm)
BojaMat crna

[1] Izvor: IDC Worldwide Quarterly Gaming Tracker, 2019 Q4 data                                    

 

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img