Nedavno objavljeno

Samsung Galaxy S20 zaslužuje aplauz

Samsung je definitvno postavio jako visok standard s ovom Galaxy linijom, postavljajući S20 Ultra na sami vrh ponude smartphonea svjetskog tržišta.

Samsung je još jednom dokazao da je, uprkos jakoj konkurenciji koja mu neprestano puše za vratom, ostao na tronu najboljeg na svijetu, a to mjesto će mu još zadugo zadržati nova Galaxy serija S20, koja se sastoji od 3 modela: S20, S20+ i S20 Ultra. Protekli period smo koristili najjači od trojca, a to je naravno S20 Ultra, koji nas je oduševio u svakom smislu. Predstavljen sredinom februara ovaj pametni telefon donosi najveću dijagonalu od svih Samsungovih top modela do sada, kao i zvijer od kamere sa daleko najviše megapiksela, kako za Samsung tako i za svjetsko tržište i naravno, najviše RAM-a.

Model koji smo koristili je došao u cosmic-sivoj boji.  Sa 222 grama doima se kao težak telefon, ali tu težinu kompenzira 8.8 mm debljine i 6.9-inčni displej, koji ima stopu osvježavanja slike od 120Hz, što je duplo više nego prethodni modeli, a to znači da S20 Ultra svake sekunde 120 puta promijeni sliku na zaslonu, što je više od bilo kojeg drugog pametnog telefona  na tržištu. Na vrhu displeja se nalazi jedna kamera, za razliku od S10+ gdje su se nalazile dvije, što je naravno promjena za pohvalu i daje displeju više prirodan izgled.

Novi procesor koji pokreće ovu mašinu Exynos 990, koji radi na osam jezgri gdje najjače dostižu 2,73 GHz. Samsung se odlučio na verzije od 128GB ili 512GB interne memorije i 12GB ili 16 GB RAM-a, sa kojima bi se mogao porediti sa mnogim laptopima na tržištu. Svi S20 modeli dolaze sa podrškom za 5G, što čini ovu Galaxy liniju odličnim mobitelom i za budućnost. Nažalost, nismo uspjeli testirati 5G, ali smo uživali koristeći mobilni internet na 4G frekvencijama. Moramo pohvaliti i odlične stereo zvučnike, na kojima smo slušali serije i filmove u punom doživljaju. Koristili smo i senzor za otključavanje telefona pomoću prepoznavanja lica, koji nas je prepoznavao i u uslovima sa minimalnom svjetlošću, što nam je sigurno pomoglo u svakodnevnom korištenju.

Kamere na S20 Ultri izgledaju jako primamljivo i mnogi će ovaj telefon kupiti upravo zbog njih. Unutar velike kombinacije 4 zadnje kamere, smještena je i kamera koja broji monstruoznih 108 MP. Pored nje je ultra-wide kamera sa svojih 12 MP, koja će poslužiti jako dobro ako želite da dobijete drugačiju perspektivu. Treća je ona koju Samsung najviše hvali, a to je kamera sa 5 puta optičkim zumom i 48 MP. Glavni adut ovih kamera je takozvani 100x Space Zoom, koji nas je oduševio i sa kojim smo mogli da uslikamo čak i mrlje na mjesecu.

Novo ime za novu seriju je sigurno donijelo i nešto drugačije u svijetu pametnih telefona. Nova S serija je veća, bolja i jača u svakom pogledu. Zadovoljit će i najzahtjevnije korisnike, one koji koriste mobitel 20 sati dnevno na najvećim performansama ili one koji žele da slikaju mjesec ili snimaju video u 8k rezoluciji. Samsung je definitvno postavio jako visok standard s ovom Galaxy linijom, postavljajući S20 Ultra na sami vrh ponude smartphonea svjetskog tržišta.

Latest Posts

Raport

spot_img