Nedavno objavljeno

Dokumentarni film – “VELIKA BIJELA KUĆA”

„Velika Bijela Kuća“ je dokumentarni film udruženja „MladiCe“ koji na osnovu sopstvenog životnog iskustva, govore o optimizmu, motivaciji, planovima za budućnost. Istovremeno pokreću teme od životnog značaja o kojima treba razmišljati i propitivati. Oni izlaze van okvira društvenih mreža pokušavajući umrežiti i ujediniti društvo oko stvarnih stvari i potreba.

Film je osvojio GRAND PRIX Dubrovnik Film Festivala 2018 godine. Proglašen je i za najbolji film u kategoriji “dokumentaraca” na Internacionalnim studentskom film festivalu New Wave u Sofiji (Bugarska). Prikazan je i u Ukrajini, Makedoniji, Iranu, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji i širom BiH.

Autorski je rad volontera „MladiCe“ koji predstavljaju mrežu mladih izliječenih od raka koji djeluju u sklopu Udruženja ‘Srce za djecu oboljelu od raka’, uz mentorstvo Zoke Ćatića i snimatelja Mirze Ajnadžića a urađen isključivo volonterskim radom i velikim entuzijazmom, koji su na ovaj način željeli pokazati da neprestano moramo tražiti nove načine da mladi javno govore o problemima, ali i istovremeno ukazuje na mogućnosti za njihove rješavanje. Prva Roditeljska kuća – Velika bijela kuća u BiH otvorena je u Sarajevu 28. aprila i od tada je ona dom porodicama čija se djeca bore s opakom bolešću a žive van Kantona Sarajevo.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img