PRIČE ZA DJECU: Narandžasti zmaj Ario o koronavirusu

0
70

👧🧒 Djeco, ovo je Ario – ljubazni narandžasti zmaj s rogom poput jednoroga, koji će vam ispričati šta je COVID-19 i pomoći vam da shvatite kako da zaštitite sebe, svoje porodice i prijatelje od koronavirusa.

🌞 Priču preuzmite sa https://bit.ly/story-ario

📙 Ova priča čiji je cilj pomoći djeci da razumiju #COVID19 nastala je saradnjom više od 50 organizacija koje djeluju u humanitarnom sektoru, uključujući Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) i UNICEF.

🐲 Uz pomoć čudesnog stvorenja zvanog Ario, priča “Moj heroj si ti. Kako se djeca mogu boriti protiv COVID-19!” objašnjava kako djeca mogu zaštititi sebe, svoje porodice i prijatelje od #koronavirus infekcije i kako upravljati teškim emocijama kada su suočena s novom i brzo promjenljivom stvarnošću.

🌞 Priču preuzmite sa https://bit.ly/story-ario

Ova knjižica – prvenstveno namijenjena djeci uzrasta 6-11 godina – projekat je referentne grupe Međuresorskog stalnog odbora za mentalno zdravlje i psihosocijalnu podršku u hitnim situacijama, jedinstvene saradnje agencija Ujedinjenih nacija, nacionalnih i međunarodnih nevladinih organizacija i međunarodnih agencija koje pružaju mentalno zdravlje i psihosocijalnu podršku u hitnim situacijama.

Tokom rane faze projekta, više od 1700 djece, roditelja, njegovatelja i nastavnika iz cijelog svijeta dijelilo je iskustva kako se nose s pandemijom COVID-19 što je bio neprocjenjivi doprinos osiguravajući da priča i njene poruke se jednako čuju među djecom iz različitih sredina i kontinenata.

Izvor: WHO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here