NADINE MIČIĆ: Moja Duška se kupa u ljubavi

0
347

Napisala Mersiha Drinjaković

Foto Privatni album

Život glumice Nadine Mičić na najbolji mogući način nadopunjuje uskoro dvogodišnja ženkica koker španijela imena Duška. Dobila ju je u maju prošle godine, kao poklon za rođendan, od svojih prijatelja koje je, kako s osmijehom veli, dugo maltretirala idejom o nabavljanju psa, a kako je i sama odrastala uz pse, onda je bilo samo pitanje dana kad će joj u život ući novi četveronožni prijatelj. “Na kraju su mi rekli da je Duška poklon za naredna tri rođendana i da nemam pravo tražiti nešto za svaki idući, a to mi uopšte nije teško palo”, kaže Nadine te dodaje: “Sada Duška ima nekoliko tetki i tetaka, što bi rekla moja prijateljica Andrea. Išli smo po nju u Zrenjanin i od početka je najveća maza moje porodice i prijatelja.” 

Njezinu je svakodnevnicu Duška umnogome promijenila, iako je, kaže, od početka sve uradila pogrešno. “Razmazila sam je maksimalno, što vjerovatno onda i otežava sve. Ali mislim da je dovoljno reći da je to jedino biće koje me poželi dok sam u toaletu i obraduje se kao da se nismo 156 godina vidjele.”

Kako Nadine često putuje, tako je Duška postala i velika prijateljica s njenom mamom Belmom Žiško, s kojom često druguje. “Mama je preuzme na čuvanje, divno se slažu, a kad nije kod nje onda me zove dvaput dnevno da vidi šta joj Duška radi. Prijatelji također uskaču, tako da je ovo pas koji je okupan ljubavlju svakodnevno.”

Tvrdoglava i dominantna Duška je vjerovatno, misli Nadine, najveća maza među psima koje je ikad srela. “Ona je u našoj obitelji šefica. Suludo, znam, ali onom blentavom pogledu je preteško odoljeti.” Duška je poput ostalih pasa, voli igru, maženje i paženje, osim što ne voli da joj neko baca predmete koje ona treba donositi natrag, to joj je dosadno. “Ne podnosi bilo kakvu vrstu agresije i povišenog tona pa makar i u šali, tu se vrlo zaštitnički postavlja.” A jednom ju je jako zabrinula kada je tokom šetnje po Trebeviću jednostavno odlutala i nestala. “Prvo smo je tražili pola sata, pa sam ja plakala još pola, a onda smo je našli blizu auta: čekala je. To mi je vjerovatno najgore iskustvo s njom. Inače, jednom sam došla kući i cijeli dnevni boravak je bio pun uložaka. Dama je iskopala iz torbe i poslužila se

Gracija 375, 23.8.2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here