Nedavno objavljeno

Najskuplja obuća na svijetu!

Kad imamo nevjerovatno skupe materijale, velike brendove i stotine sati ručnog rada, dobijemo najskupocjeniju obuću na svijetu.
Dani kada je obuća služila kao zaštita za noge su stvar prošlosti. Danas je neodvojiva od naše garderobe, ali i modna nužnost. Kad je riječ o enormno skupoj obući, ona ljudima s visokim prihodima i višim socijalnim statusom služi kao zastava pomoću koje se prepoznaju.

 

MUŠKE CIPELE LOUIS VUITTON MANHATTAN RICHELIEU – 17.000 KM

Na ovom veoma poznatom brendu odavno stoji pečat luksuzne mode. Tako da je sasvim opravdano da su ove cipele bogate detaljima, vintage stilom i zanatskim načinom proizvodnje. Aligatorska koža u kombinaciji sa kompleksnim šavovima i istaknutim nijansiranim motivom perforacije definitnivno čine ove cipele vrijednim njihove cijene.


NIKE AIR MAG 2016. – 45.000 KM

Ukoliko ste ljubitelj tena, onda za ove trebate dići kredit, jer je proizvedeno samo 100 pari. Air Mag su inspirisane modom 80-ih iz filma Povratak u budućnost 2. Dok su u filmu korišteni različiti efekti da ove tene sjaje i emituju boje, kao i opcija da se prilagode nozi, sada je to omogućila napredna tehnologija, uz pomoć baterija i malog motora.


 

KLASIČNE MUŠKE CIPELE TESTONI – 52.000 KMDokaz dobrog italijanskog zanata i dugogodišnje tradicije. Ove muške cipele su otporne na vodu i veoma lagane, što ih čini veoma cijenjenim širom svijeta. Opravdana cijena za opravdani kvalitet.


 

MUŠKE CIPELE TESTONI – 66.000 KM

Muškarci često ne znaju šta im dobro stoji, ali svaki se može složiti da ovakve cipele „obaraju s nogu“. Ovaj brend opravdava ovako visoku cijenu jer koristi inovativnu norvešku tehniku kako bi cipele bile neuništive i nepropusne.


 

NIKE SO CAL AIR FORCE 1 SUPREME MAX – 87.000 KM

Otkako su dospjele na tržište, svaki frajer sanja da ima tene u kombinaciji sivih boja uz neonski zelene detalje i pertle. Nike je napravio nepoderive tene i uložio mnogo truda u njihove reflektirajuće đonove.


 

SREBRENE TENE AIR JORDAN – 104.000 KM

Predmet želje svih kolekcionara i muškaraca sa dobrim ukusom. Izgled je savršen, detalji precizni, a tene je osobno potpisao legendarni Michael Jordan. Najbolje od svega, veoma su udobne, što je osobina koju mnoga obuća na ovoj listi ne posjeduje.


 

SALONKE KATHRYN WILSON – 700.000 KM

Kathryn Wilson, dizajnerica iz Novog Zelanda, napravila je ove cipele kako bi ih ponudila na jednoj humanitarnoj aukciji. Za njihovu izradu bilo je potrebno oko 50 sati rada, a svaki dijamant je ručno lijepljen. Prodane su na aukciji za 400.000 dolara.


 

ŠTIKLE STUART WEITZMAN DIAMOND DREAM – 864.000 KM

Stuart Weitzman stvorio je carstvo štikli koje privlače pažnju žena širom svijeta. Konkretno, ove sadrže 1.500 ručno lijepljenih 30-karatnih dijamanata.


 

STUART WEITZMAN „MARILYN MONROE“ ŠTIKLE – 2.000.000 KM

Inspirisane legendarnom glumicom koja je izgovorila rečenicu da su dijamanti najbolji prijatelji svake žene, ove štikle sadrže kristale koje je Marilyn Monroe lično posjedovala. Nosila ih je Regina King na dodjeli Oscara 2005. godine.


 

STUART WEITZMAN RETRO ROSE – 2.000.000 KM

Dizajnirane u stilu 40-ih godina, u ove štikle ugrađeno je 1.800 dijamanata od 400 karata. Zbog njih je izbila drama, jer scenarista koja je dobila Oscara za film Juno, Diablo Cody, odbila je da ih nosi tokom ceremonije 2008. godine. Izjavila je da su te štikle samo „jeftini način isticanja“.


 

STUART WEITZMAN WIZARD OF OZ – 2.770.000 KM

Film Čarobnjak iz Oza pokrenuo je razne trendove, a jedan od njih uticao je na izradu ovih štikli od 643 rubina koji su ugrađeni na najrjeđem metalu na planeti – platini.


 

JASON ARASHEBENOVE TOM FORD CUSTOM – 3.500.000 KM

Ove cipele, ukrašene dijamantima na svakom dijelu, pravile su se gotovo godinu dana, a nosio ih je glumac Nick Cannon na američkom talent showu. Unikatne po svemu, sadrže 14.000 okruglih bijelih dijamanata postavljenih na bijelo zlato.


 

HARRY WINSTON – 5.000.000 KM

I Harry Winston želio je oživjeti cipelice koje je nosila Dorothy u Čarobnjaku iz Oza. Za njihovu izradu koristio je rubine – tačnije 4.600 rubina – i dijamante od 50 karata.


 

DEBBIE WINGHAM – 26.000.000 KM

Nevjerovatnih 26 miliona?! Napravljene kao poklon za rođendan, ove štikle je dizajnirala Debbie Wingham, koja nije stranac u dizajniranju skupih artikala. Ove štikle imaju neke od najskupljih i najrjeđih dragulja, kao što su plavi i pink dijamanti, a napravljene su i od zlata i platine.


 

JADA DUBAI X PASSION JEWELERS – 30.000.000 KM

Jada Dubai i Passion Jewelers zajedničkim su snagama napravili ove cipele s ciljem da budu najskuplja obuća na svijetu. Uspjeli su! Bile su  izložene na Burj Al Arabu u Dubaiju, a majstorima je trebalo devet mjeseci da ih naprave, i to od čistog zlata. Još uvijek se ne zna da li su prodane.

Latest Posts

Raport

spot_img