Nedavno objavljeno

spot_img

Kako da nadmudrim svoj celulit?

Iako je mala vjerovatnoća da celulit može u potpunosti nestati, uzmite stvar u svoje ruke i poduzmite potrebne korake u procesu prihvatanja i njege svog tijela

Svakodnevno bombardovane savršeno uređenim naslovnicama časopisa i objavama na društvenim mrežama, pogotovo u ljetnom periodu kada je količina odjeće koja pokriva tijelo proporcionalna našim očekivanjima za ostatak ove godine (minimalna), ne možemo izbjeći duga analiziranja sopstvenog tijela i svih “nesavršenosti” na njemu.

Inspirativne priče poznatih

U digitalnom dobu društvenih mreža često pronalazimo inspiraciju u pričama poznatih modela, glumica i pjevačica koje ponosno pokazuju svoja tijela i sve “nepravilnosti” na njima, koje nas čine unikatnima, posebnima… i živima. Prihvatanje svoga tijela kakvo jeste i mijenjanje stvari na njemu zato što vi tako želite, a ne jer se to očekuje od vas, nova je mantra kojom trebate započinjati svaki dan.

Vrijeme policijske kontrole nad tijelom (a posebno ženskim) je prošlo, britanska glumica kaže Florence Pugh koja je prigrlila svoj nesavršeni izgled. “Ponižavanje žena komentarisanjem njihovih tijela funkcionisalo je jako dugo,” rekla je ona. „Mislim da smo sada u fazi kada mnogi govore: ‘Baš me briga… Moramo sve podsjećati da postoji više od jednog razloga za postojanje ženskog tijela.”

Komičarka Amy Schumer u intervju za Glamour svojevremeno je kazala kako odbija da bude na nivou nečijih očekivanja kad je i izgledu njenog tijela riječ “Učene smo da vjerujemo da – ako ne izgledate kao svi ostali, onda ste nedovoljni. A muškarci se ne treniraju na taj način… Mislim da je dobro vidjeti da neko kaže: Imam stomak. I imam celulit. I još uvek zaslužujem ljubav.”

Nesavršenosti i uživanje u životu

Glumica Blake Lively kazala je za Allure jednom kako je svjesna da ima dosta nesavršenosti na tijelu, ali je to ne sprečava da uživa u životu. “Radije bih imala malo celulita i išla na izlete kojima je cilj uživanje u hrani i probala svaku sladolednu poslasticu američkog Juga” Volimo zvijezde sa posloženim prioritetima.

U pričama s prijateljicama, temu celulita ste sigurno započele više puta. Da, onaj tvrdoglavi “reljef” koji pokušavamo da “ispeglamo”, sakrijemo ili ishranom “deložiramo” s tijela, a koji je većina nas genetski predodređena da će imati. Celulit ustvari predstavlja naslage masnog tkiva koje se nakupljaju najviše na nogama i stražnjici, ali i na bokovima, stomaku i rukama, a izgledom podsjećaju na narančinu koru. Sve te nagomilane masnoće i toksini pod kožom izazivaju slabljenje vezivnog tkiva koje povezuje kožu s mišićima i stvara nabore na koži.

Prirodni preparati

Iako su male vjerovatnoće da nastali celulit može u potpunosti nestati, a vama je dosadilo samo gledati kako se ta uporna “narančina kora” širi, uzmite stvar u svoje ruke i poduzmite potrebne korake u procesu prihvatanja i njege svog tijela. Bez obzira koliko celulitnih krema ili pilinga razmažete po tijelu, ne možete ga zapravo uništiti kod kuće. Ali ono što možete jeste spriječiti njegovo širenje i vremenom umanjiti njegov izgled: postoje prirodni preparati koji će biti vaši saborci u pohodu na osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja u svom tijelu.

Znate one drvene četke za tijelo o kojima ste oduvijek razmišljali da kupite, ali uvijek ima nešto “bitnije i neophodnije”? Sad je “bitno i neophodno” vrijeme za njih. Svakodnevno četkanje i masiranje tijela pomaže u eliminiranju toksina koji se akumuliraju u masnom sloju, te dovode do stvaranja izraženog celulita.

Gloria šećerni piling za tijelo za kožu glatku i mekanu

Riješite se mrtvih stanica kože koje naglašavaju celulit i uz pomoć dobrog pilinga. Nanesite ga jednom ili dvaput sedmično kako biste potakli obnovu stanica kože. Kako bi se prethodnim masiranjem razbijale unutarnje naslage, potrebno je i da se odstrane odumrle stanice, potakne cirkulacija, a koža da dobije svilenkasto mekanu teksturu. U tome će vam pomoći Gloria šećerni piling za tijelo, koji će vašu kožu riješiti mnogo iritantnih stvari jednim “udarcem” i ostaviti je glatkom i mekanom, s ugodnim mirisom koji ostaje na vašem tijelu duže vrijeme.
Sad kada imate spremno “platno” koje će učinkovitije upiti sljedeći korak u vašoj rutini, potrebno vam je jako oružje za ovu borbu. Posebno kreiran za intenzivnu borbu protiv uzročnika celulita u dubinskim dijelovima kože, Gloria anticelulitni maslac će kožu dodatno osnažiti i djelovati preventivno na nastanak novog celulita na podložnim područjima. Pomno izabrana eterična ulja limuna, borovnice, čempresa, kadulje, ružmarina i eukaliptusa potiču cirkulaciju te otjecanje viška tekućine. Za bolji učinak, maslac možete nanijeti i do dva puta dnevno i pustiti da ga koža što bolje upije.
Ljeto nam, između ostalog, pruža i jedno od najboljih kamuflaža za celulit: taman ten. Tamniji izgled kože daje prividno zaglađenu kožu bez nepravilnosti, te celulit izgleda manje izražen i skoro neprisutan. Bogata prirodna, hladno prešana ulja mrkve, oraha, kokosa te shea i kakao maslaca, koja se nalaze u Gloria marmeladi za ubrzano tamnjenje, ne samo da hrane i vlaže kožu, već joj daruju prekrasan svilenkasti, njegujući sjaj i tamniji izgled nakon određenog izlaganja suncu, a eterična ulja smilja, ružmarina i lavande pružaju neodoljiv miris i sprečavaju starenje kože.
Iako znamo da se nekih stvari ne možemo zauvijek otarasiti, mali trikovi poput ovih nam pomažu da se osjećamo bolje u svom tijelu i pazimo ga uz odabir pravih preparata za njegu, koje možete potražiti na www.prirodna.com.

Gloria anticelulitni maslac djeluje preventivno

 

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport