Nedavno objavljeno

GEORGE I AMAL CLOONEY: Nikad ne reci nikad!

Iako je imao brak iza sebe, decenijama je važio za najpoželjnijeg neženju u Hollywoodu. Ipak, ljubav prema britanskoj odvjetnici Amal Alamuddin natjerala je Georgeya Clooneya da promijeni mišljenje i oženi se

Priredila Mersiha Drinjaković
Snimci AG

“Čak i jedan klinac koji trči oko moje vile čini me nervoznim, tako da definitivno nisam kandidat za oca godine! Ako se već moram okružiti djecom i osjećati se kao da imam veliku porodicu, uvijek mogu nazvati Brada i Angie i zamoliti ih da ostanu sa mnom, samo da me podsjete zašto sam tako sretan bez njih.” Ovo je svojevremeno izjavio slavni glumac George Clooney (56), ne ostavljajući mjesta sumnji o vlastitim ambicijama kao roditelja. Čak je bio pronašao i ženu sličnih svjetonazora, Talijanku Elisabettu Cannalis, koja jednako nije imala želju za zasnivanjem porodice. “Moje želje za majčinstvom su potpuno zadovoljene mojim psima”, govorila je Elisabetta. Njihova veza, jednako kao ni Clooneyevo mišljenje o djeci (koje je često ponavljao), nije potrajala. Ali, trebalo je vremena za promjenu…

Još prije šest godina, kad je njegov otac Nick, s kojim je gostovao u TV emisiji Piersa Morgana, izjavio kako bi volio vidjeti sina oženjenog, Clooney je brzo reagovao i kazao kako se to neće desiti: “Žao mi je, ali odmah moram prekinuti tu tvoju priču. Bio sam oženjen; znači, pokušao sam”, kazao je, napominjući kako mu je brak s glumicom Taliom Balsam, od 1989. do 1993., bio sasvim dovoljno iskustvo.

Amal je promijenila sve

Sve se promijenilo onog trenutka kad je prije četiri godine, na jednom dobrotvornom događaju u Veneciji, upoznao Amal Alamuddin (39), britansku odvjetnicu za ljudska prava. Clooney je kasnije priznao kako je znao da je Amal “ona prava”, ali potrajalo je dok ju je osvojio. Upornost se isplatila, Amal je poklekla, pa je sretni par svoju ljubav krunisao brakom u septembru 2014. upravo tamo gdje su se i upoznali – u Veneciji.

Ipak, priča o proširenju porodice čak ni tada još nije bila sazrela u Clooneyevoj glavi. U maju 2015., gostujući na CBS-u, izjavio je kako “roditeljstvo nije na njegovoj listi prioriteta”. Mjesec dana kasnije “popravio” je svoju izjavu u intervjuu njemačkom Bildu, odgovorivši na novinarski upit da li su on i Amal zainteresirani da imaju djecu: “Da, ali sve u svoje vrijeme.”

“Niko ti ne može pomoći u tri ujutro kad se pitaš šta da radiš s dvoje uplakane djece. Vremenom sve pohvataš. Naučit će kroz puno grešaka i suza”

Vrijeme je, očito, došlo, pa je u februaru ove godine bračni par Clooney potvrdio vijesti o trudnoći te da očekuju blizance, a George rado pričao o tome koliko je uzbuđen što će postati otac. Njegovi prijatelji u glumačkom svijetu jedva su dočekali da ga savjetima pripreme na ono što ga očekuje. “Niko ti ne može pomoći u tri ujutro kad se pitaš šta da radiš s dvoje uplakane djece. Vremenom sve pohvataš. Naučit će kroz puno grešaka i suza”, poručila mu je Julia Roberts, majka troje djece, od kojih su dvoje blizanci. Clooney je, opet, iščekujući sretni događaj, hvalio suprugu. “Amal odlično podnosi trudnoću, fenomenalna je. Ne mogu joj nikako pomoći osim da joj pravim čaj”, rekao je, dodavši kako zna šta ga čeka te da je spreman. “To je uzbudljivo, vrlo smo sretni i to će biti prava avantura, ali prigrlit ćemo je širom raširenih ruku.”

George na sedativima

Za spremnost ne znamo, ali je saopćenje pristiglo od glasnogovornika para Clooney nasmijalo svijet 6. juna, kad su postali roditelji, tačno mjesec dana nakon što je tata George proslavio 56. rođendan: “Amal i George jutros su dobili blizance Ellu i Alexandera Clooneyja. Blizanci su zdravi, sretni i dobro im je. George je na sedativima i trebao bi se oporaviti za nekoliko dana.” 

Pretpostavlja se kako će George i Amal blizance odgajati u Londonu, gdje su se već mjesecima pripremali za sretni događaj. Među Clooneyevim brojnim holivudskim prijateljima dosta je onih koji se s ljubavlju šale na račun novopečenog tate, a među njima i Matt Damon, koji je rekao: “Bit će odličan, bit će u haosu, ali Amal će se pobrinuti za sve.”

Gracija 318, 16.6.2017.

Latest Posts

Raport

spot_img