Nedavno objavljeno

spot_img

Sretan rođendan, John Cleese!

John Cleese danas slavi 85. rođendan a mi se prisjećamo njegovog dolaska u Sarajevo, ali i brilijantne karijere obilježene specifičnim humorom koji je upravo zahvaljujući Monty Phytonu stekao poklonike širom svijeta

John Cleese danas slavi 85. rođendan. Britanski glumac, reditelj i član kultne grupe komičara Monty Python, rođen je 27. oktobra 1939. godine. Poznat je po odličnim ulogama u humorističnom serijalu Leteći cirkus Monty Phyton i u seriji Falični pansion, te po kultnom filmu Riba zvana Wanda.

Srce Sarajeva

 

Cleese ima puno poklonika širom svijeta, a njegovi vjerni fanovi ovog dijela svijeta su bili jako sretni kad mu je prije nekoliko godina uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti i to tokom 23. Sarajevo Film Festivala.

 

Kako preživjeti život?

Osim toga, Cleese je sa uglednim psihijatrom Dr. Robinom Skynnerom napisao dvije knjige, “Kako preživjeti svoju porodicu” i “Kako preživjeti život”, koje su postale bestseleri, a u kojima su se dotakli psihologije, psihijatrije i njihove primjene u životu.

Prije nekoliko godina objavio je kako je napustio Veliku Britaniju i da živi na Karibima, gdje je život, prema njegovim riječima, „siguran i lijep“. Poznati komičar izrazio je nezadovoljstvo političkim diskursom u svojoj domovini i medijima, koje je opisao kao “lažljive.”

Prije pet godina Cleese prekida svoje samonametnuto izgnanstvo na udaljenom ostrvu u kako bi dočekao novinara Kevina Newmana s kanadske televizije W5 i započeo zanimljiv razgovor o aktuelnoj politici, životu i 50. godišnjici prve epizode Monty Pythona.

Last Time to See Me Before I Die

john cleese
Na njegovom zvaničnom internet sajtu Clese sam sebe opisuje kao “jedva živu legendu komedije”, te objašnjava šta vas očekuje na njegovim nastupima nazvanim “Last Time to See Me Before I Die“, posjećenim, popularnim i večerima ispunjenim komedijom i razgovorom uživo. Sa besprijekornim tempom, prepoznatljivom ekscentričnošću i domišljatom igrom riječi, John Cleese kroz zapažanja i vrsno pripovijedanje pokazuje kako je dostigao status prave ikone u svijetu komedije.

 

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport