Nedavno objavljeno

spot_img

“Ženska posla” u Shopping centru ALTA: Kad se međusobno podržavamo i slavimo, svijet postaje bolje mjesto

Današnji ubrzani način života, s mnoštvom izazova koje nosi, čini održavanje ravnoteže između karijere i privatnog života izuzetno teškim zadatkom. Iako su žene danas dostigle veći stupanj ravnopravnosti s muškarcima nego ikad prije, i dalje se suočavaju s ogromnim teretom “žongliranja” između izgradnje karijere i brige o kućanstvu, obitelji i djeci, što često pada na njihovu stranu više nego na stranu muškaraca. No, bez obzira na sve izazove, žene unose raznolikost, kreativnost, osjećajnost i empatiju u poduzetnički svijet.

Inspirativna predavanja, korisne panel diskusije, uživanje u dobroj hrani i kafi u ugodnoj atmosferi restorana Vapiano u shopping centru ALTA činili su jedinstvenu atmosferu događaja “Ženska posla” gdje su se okupile uspješne žene koje su izgradila svoje karijere, ostvarile svoje snove i izborile se za svoje mjesto u društvu.

Moderatorka panela bila je Kristina Ljevak Bajramović, novinarka, urednica i menadžerica s bogatim iskustvom u medijima. Panelistice su bile Berina Stambol, generalna direktorica za BiH kompanije International Health, Erna Saljević, influencerica i osnivačica Anre/Atelje71, Enida Kajević, fotografkinja i vlasnica Studio Soba, te Elma Hadžifejzović, content creator i vlasnica Ogledalce frizerskog salona & Ogledalce Cosmetic Concepta.

U prepunom restoranu Vapiano tražila se stolica više, a panel rasprava je pokrenula niz zanimljivih tema. Razgovaralo se o raznim izazovima s kojima se susreću poduzetnice, o radostima pokretanja vlastitog posla, te važnosti ženske uloge u društvu. Osim “klasičnih” poslovnih izazova, istaknuti su i oni specifični za žene poduzetnice, poput pronalaženja ravnoteže između poslovnih obaveza i obiteljskog života.

SC ALTA već nekoliko godina pruža podršku poduzetnicama, organizacijom bazara “Ženska posla” koji je do sad ugostio mnogobrojne talentirane žene. Sa željom da suština Međunarodnog dana žena ne bude zanemarena, prizemlje shopping centra postajalo je platforma za promociju i prodaju radova poduzetnica, podržavajući njihovu kreativnost i poduzetnički duh. Upravo su poduzetnice koje su se predstavile na prijašnjim bazarama, kao i one koje do sada nisu imale priliku biti dio ovog događaja bile učesnice panela. Tatjana Kovačević Vidović, vlasnica TAKO studija keramike bila je najsretnija učesnica koju je SC ALTA nagradio je edukacijom u Centru za poslovnu edukaciju (CPE), podržavajući tako daljnji razvoj ženskog poduzetništva i obrazovanja.

Bosna i Hercegovina je zemlja odvažnih žena koje su se odlučile na pokretanje vlastitih biznisa ili su na rukovodećim pozicijama internacionalnih kompanija. Njihovi karijerni putevi, uspjesi kao i neuspjesi te izazovi u branšama u kojima rade, inspirativni su za svakoga. Iako potencijal ženskog poduzetništva u Bosni i Hercegovini nije do kraja iskorišten, primjeri iz prakse pokazuju da hrabre žene, spremne na iskorake, postižu značajne uspjehe u poslovnom svijetu, usprkos poteškoćama s kojima se susreću.

Priče o hrabrosti, strasti i uspjehu koje treba s ponosom dijeliti i podržavati su obilježile ovogodišnja „Ženska posla“ naglasivši važnost podrške, zajedništva i osnaživanja žena u ostvarivanju njihovih ciljeva i snova.

Prisutni su uživali u muzičkom performansu prve ženske članice FM JAM DJ ekipe – Emine Vejzović (DJ Forrora).

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport