Nedavno objavljeno

spot_img

BELMA SAKIĆ: Prva knjiga mlade pjevačice

Talentovana kantautorica Belma Sakić objavila je roman prvijenac pod nazivom Ime mi je Osveta, koji je nastao kao plod njene mašte

U rodnom Lukavcu, kantautorica Belma Sakić (23) predstavila je svoj prvi roman pod intrigantnim naslovom Ime mi je Osveta, koji ne samo da opisuje put žene koja se želi vratiti u mjesto rođenja već i nosi snažnu poruku koja će dirnuti srca čitatelja.
Studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Tuzli, Belma je svoju strast prema pisanju pretočila u zanimljiv roman. Njen životni moto joj je bio dodatni poticaj: “Kada čovjek radi nešto iz ljubavi, ništa ne očekuje zauzvrat.” Ljubav prema pisanju prvo ju je inspirisala za stvaranje poezije, a kasnije je kreativnost rezultirala prvijencem u svijetu proze. Ime mi je Osveta nosi univerzalnu poruku koja će se odraziti na svakog čitatelja, bez obzira na spol. Belma ističe kako je roman nastao kao plod njene mašte te da će se mnogi pronaći u priči koja nosi duboku emotivnu snagu. Knjiga prati život žene koja je promijenila svoj identitet zbog životnih okolnosti te od obične djevojke koju su povređivali postala bogata i uspješna žena. Kao takvu, niko je ne prepoznaje i ona se vraća u svoje rodno mjesto kako bi poravnala račune s prošlošću. Roman je prepun nevjerovatnih događaja, neočekivanih preokreta i napetih trenutaka, dok istovremeno ostaje lagan za čitanje. Ime mi je Osveta je i priča o snazi samopouzdanja i preobrazbi, koja će vam zadržati pažnju do posljednje stranice.

Muzika je prva ljubav

Ipak, Belma je prije svega pjevačica. Još je u osnovnoj školi znala da je muzika njena ljubav, a za gitaru kaže da je to komad drveta koji ima dušu. Osim što interpretira pjesme drugih izvođača, ona piše i stvara muziku te ima i nekoliko svojih pjesama, a jedna od njih je Laku noć.
Belmin glas uljepšava različite događaje, a upravo je njen nastup proteklog ljeta dao dojmljiv pečat i Gracijinoj zabavi “Noć pod zvijezdama”, održanoj u sklopu Festivala savremene žene u Tuzli. Na kraju nam kaže kako sve svoje talente i djelovanje usmjerava ka cilju da usreći ljude, ali da pritom ostane autentična. “Biti svoj je najljepša vrlina koju možete imati.”

Gracija 438, oktobar 2023.
spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport