Nedavno objavljeno

Palačinke sa cveklom

POTREBNO:
1 srednja cvekla,
2 česna bijelog luka,
kašika maslinovog ulja,
120 g glatkog brašna,
2 jajeta,
380 ml mlijeka,
40 g putera,
100 g oraha,
nekoliko listića svježeg bosiljka,
150 g svježeg mekog kozjeg sira,
75 g kiselog vrhnja,
50 g rikota sira,
125 g mocarele
PRIPREMA: Ogulite cveklu, narežite je na komadiće i s bijelim lukom kuhajte u malo vode dok ne omekša. U multipraktiku smiksajte cveklu, bijeli luk, malo soli i maslinovo ulje dok ne dobijete glatku kašicu. Tostirajte orahe 5-10 minuta i kad se ohlade narežite ih na komadiće. U posudu za miješanje stavite prosijano brašno, dodajte jaja, omekšani puter, mlijeko, kašicu od cvekle te kutljačom umutite smjesu dok ne postane glatka. Ostavite da odstoji 30 minuta. U tavi ispecite palačinke. Za namaz: svježi sir, vrhnje, rikotu te naribanu mocarelu izmiksajte, posolite i pobiberite. Premažite palačinku, stavite koji listić bosiljka te pospite orasima. Čvrsto zarolajte te pustite sat vremena da odstoji prije posluživanja.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport