spot_img

Nedavno objavljeno

Medis Interational BiH obilježio Mjesec borbe protiv raka dojke

Medis International Bosna i Hercegovina, vodeća nezavisna kompanija za marketing i prodaju farmaceutike, ove godine je provodeći niz aktivnosti povodom obilježavanja 15 godina postojanja u BiH, na prigodan način obilježio i Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke – oktobar.

Naime, tokom oktobra Medis BiH je svojim aktivnostima pružio podršku ženama koje se bore protiv raka dojke, a sve u cilju osnaživanja zdravlja žena, sa željom da se istakne važnost redovnih preventivnih pregleda.

Početkom mjeseca vrijedna ekipa iz Medis BiH je uposlenicima zdravstvenih ustanova i apoteka širom BiH podijelila prigodne roze ili bijele majice te prepoznatljive pink vrpce, kako bi i oni na svojim radnim mjestima podržali kampanju za žensko zdravlje.

Bitno je istaknuti da su vrpce, koje su simbol borbe protiv raka dojke, izradile članice Udruženja “Renesansa”, koje su tim povodom uručile i zahvalnicu kompaniji Medisu.

Direktor Medis BiH Emir Fazlić kazao je kako su sve ove aktivnosti provedene u sklopu obilježavanja 15 godina rada ove kompanije u našoj zemlji te da je Medis, kao društveno odgovorna kompanija, sretan da svojim angažmanom i učešćem može podržati ovako važan projekt.

„Biti podrška svim oboljelim i utjecati na razvoj svijesti o samom oboljenju naša je misija koju nikako nećemo zanemariti. Opredjeljenje Medis BiH je promocija zdravih vrijednosti. Saradnjom sa Udruženjem ‘Renesansa’ na pravljenju vrpci koje ovog oktobra nose stotine naših saradnika i prijatelja, željeli smo na konstruktivan način podržati rad i aktivnosti članica, koje su se borile ili se bore protiv raka dojke”, istakao je Fazlić.

Također, uposlenici Medis BiH učestvovali su u trci “Race for Cure”, koju je i ove godine u našoj zemlji organiziralo Udruženje “Think Pink”.

Osim novčane podrške, tim Medisa BiH je simboličnom šetnjom ukazao na postojanje i raširenost raka dojke u našoj zemlji.

Sva sredstva prikupljena kroz trku “Race for Cure, bit će usmjeren za mamografske preglede u ruralnim područjima Bosne i Hercegovine, kao i za paketiće za svaku novooperisanu ženu.

Latest Posts

Raport

spot_img