Nedavno objavljeno

Tjestenina Rudolfa Van Veena

POTREBNO:
Za pesto od rukole:
100 g rukole,
100 dkg ovčjeg sira,
5 dkg pinjola,
malo manje od pola dcl maslinovog ulja;
za umak od gljiva:
500 g gljiva,
3 dcl vrhnja za kuhanje,
1 luk,
3 češnja bijelog luka,
peršun,
1 dcl bijelog vina;
ostali sastojci za tjesteninu:
500 g brokule (cvjetovi),
500 g špageta
PRIPREMA: Stavite posoljenu vodu za tjesteninu da prokuha, pa kuhajte špagete, a nakon 10 minuta dodajte cvjetove brokule i kuhajte još 10 minuta. Gljive nasjeckajte na listiće. Na malo maslinovog ulja prodinstajte nasitno izrezan luk pa dodajte nasjeckani bijeli luk i peršun, te nakon minut-dva dodajte gljive. Posolite, pobiberite, dodajte bijelo vino i dinstajte 15 minuta. Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje, malo prokuhajte i poklopite.
Za pesto od rukole nasjeckajte rukolu, dodajte prepržene pinjole, naribani ovčji sir te maslinovo ulje pa izmiksajte par minuta štapnim mikserom. Ocijeđene špagete i brokulu umiješajte u umak od gljiva pa po vrhu začinite pestom od rukole.

spot_img

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport