Nedavno objavljeno

Bademi i čokolada

U čarobnom okusu Kleopatrinog omiljenog voća uživali su i Egipćani i stari Grci. Slatka i meka smokva savršeno se uklapa s prhkim tijestom, kremama, čokoladom i šlagom

Potrebno (za 8 osoba):
400 g smokava,
200 g mljevenih badema,
180 g čokolade za kuhanje,
100 g šećera u prahu,
5 jaja,
50 g gustina,
kesica praška za pecivo,
puter,
narendana kora jednog limuna

Priprema: Mikserom umutiti jaja i šećer u svijetlu i pjenastu smjesu. Pomiješati bademe sa sitno isjeckanom čokoladom, korom limuna i gustinom, dodati 250 g krupnije narezanih smokava i prašak za pecivo. U mješavinu polako usipati umućena jaja uz stalno miješanje. Šuplji kalup (za kuglof) namazati puterom, usuti smjesu, preko rasporediti preostale smokve izrezane na kriške i peći 40 minuta na 180 stepeni. Tortu izvaditi iz kalupa, ohladiti i poslužiti.

Latest Posts

Raport