Nedavno objavljeno

spot_img

CENTAR ZA MAJKU I DIJETE – ASA BOLNICA: Sveobuhvatna zdravstvena usluga i njega

ASA Bolnica posvećena je pružanju vrhunskih zdravstvenih usluga majkama i djeci, s posebnim akcentom na sigurnost, udobnost i dobrobit pacijenata

ASA Bolnica s ponosom predstavlja Centar za majku i dijete, koji pruža sveobuhvatnu medicinsku njegu kroz specijalizovane usluge uključujući pedijatriju, porodilište, ginekologiju i akušerstvo te liječenje neplodnosti (IVF). Stručni tim ljekara i medicinskog osoblja ASA Bolnice posvećen je zdravlju i dobrobiti majki i djece, nudeći vrhunsku skrb na svakom koraku njihovog puta.
Pedijatrija

Pod vodstvom mr. sc. Darija Đukića, dr. med., specijaliste pedijatrije i subspecijaliste dječije kardiologije, pedijatrijski tim pruža sveobuhvatne preglede, tretmane i savjetovanje za djecu svih uzrasta. Dalibor Tomić, dr. med., specijalista pedijatrije i subspecijalista neuropedijatrije, te Tatjana Jovičić, dr. med., specijalista pedijatrije, osiguravaju najviši nivo stručnosti u brizi za najmlađe pacijente. “Naša pedijatrijska služba uključuje redovne preventivne preglede, liječenje akutnih i hroničnih bolesti, kao i urgentnu medicinsku pomoć. Koristimo moderne dijagnostičke, laboratorijske i terapijske metode i procedure kako bismo osigurali da naši mali pacijenti dobiju najbolju moguću njegu i podršku za zdrav rast i razvoj”, naglašava dr. Đukić.

Porodilište

Moderno opremljeno porodilište pruža sve potrebne usluge tokom porođaja, postporođajnu njegu i stalnu podršku majkama i njihovim porodicama. Elvira Mušić, dr. med., i Aldina Divanović, dr. med., specijalistkinje ginekologije i akušerstva, obezbjeđuju siguran put od začeća do porođaja. “Trudnice mogu očekivati sveobuhvatnu podršku kroz sve faze trudnoće, uključujući savjetovanje i personalizovane planove porođaja”, naglašavaju iz akušerskog odjela. “Uz prisustvo iskusnog tima ljekara i babica, spremni smo reagovati na sve medicinske potrebe i hitne slučajeve. Naše sobe za porođaj su dizajnirane da pruže maksimalnu udobnost i privatnost”, kažu u odjelu porodilišta. Također, pružaju psihološku podršku majkama kako bi se prilagodile novoj ulozi i prebrodile eventualne postporođajne izazove.

Ginekologija i akušerstvo

Doc. dr. Azur Tulumović, dr. med., medicinski direktor ASA Bolnice i voditelj odjeljenja Ginekologije i akušerstva, ističe: “Vrlo smo ponosni na naš Centar koji pruža stručne preglede, dijagnostiku, tretmane i savjetovanje za majke i djecu, od trenutka odluke o trudnoći, pa sve do poroda i odrastanja djeteta. Posebno smo ponosni na odjeljenje ginekologije, gdje pružamo visokokvalitetnu njegu u svakom aspektu ženske reproduktivne zdravstvene zaštite, uključujući i složene operativne zahvate.”

Sigurnost majke i djeteta je prioritet, a temelji se na modernoj medicinskoj opremi, stručnom timu i pažljivom praćenju svih faza porođaja. Kada su u pitanju vrste poroda, dostupne su sve procedure, uključujući prirodni porođaj, uz epiduralnu anesteziju ili single shot anesteziju, carski rez i indukciju porođaja, a sve zavisi od procjene ljekara i potreba majki. Uz sve pobrojano, neizostavni su emocionalna podrška i informisanje kako bi se anksioznost i stres tokom porođaja sveli na najmanju moguću mjeru.
S obzirom na brojne izazove s kojima se danas suočava veliki broj parova u pokušajima osnivanja porodice, odjeljenje za liječenje neplodnosti (IVF) pruža vrhunsku podršku. Tim koji predvode Amela Hodža, dr. med., specijalista ginekologije i akušerstva, i mr. Aida Baković, klinički embriolog, koristi najnovije tehnologije i personalizirane planove tretmana. “Naš pristup je holistički. Pružamo ne samo medicinsku njegu, već i emocionalnu podršku, edukaciju i personalizovane planove tretmana kako bi svaki par imao najveće šanse za uspjeh”, ističe dr. Hodža. Za pružanje svakodnevne psihološke podrške parovima koji se bore sa neplodnošću, stručnu pomoć i savjetovanje pruža mr. Jasmina Hodžić.
ASA Bolnica je posvećena pružanju vrhunskih zdravstvenih usluga majkama i djeci, s fokusom na sigurnost, udobnost i dobrobit pacijenata. Stručni tim ljekara i medicinskog osoblja se kontinuirano obučava i usavršava kako bi pružio najbolju moguću njegu, koristeći naprednu medicinsku opremu i tehnologiju.
Njihova predanost obuhvata cijelu porodicu, nudeći podršku i informacije kako bi svi članovi mogli učestvovati u procesu prilagodbe i njege novog člana porodice. Ponosni su što mogu pratiti porodice na svakom koraku njihovog putovanja, pružajući im podršku, skrb i sigurnost koju zaslužuju.
ASA Bolnica planira kontinuirano unapređenje postojećih usluga, proširenje kapaciteta i dodavanje novih usluga uz društveno odgovorne inicijative i partnerstva kako bi dodatno poboljšala zdravstvenu zaštitu u zajednici.
Od 1. septembra 2024. Pedijatrijski odjel ASA Bolnice radi po principu 24/7.
Radni dani: Pedijatrijske ambulante 08:00 – 20:00 sati, potom dežurstvo kroz Pedijatrijski urgentni blok ASA Bolnice (pedijatar + pedijatrijska sestra/tehničar koji su stalno prisutni u bolnici) u periodu 20:00 – 08:00 sati.
Vikendi: Pedijatrijski tim (pedijatar + pedijatrijska sestra/tehničar) konstantno je prisutan u Pedijatrijskom urgentnom bloku ASA Bolnice kroz formu 24-satnog dežurstva.

Sve informacije o cijenama usluga, ljekarima i odjeljenjima dostupne su na web stranici ASA Bolnice. ili putem Kontakt centra na navedene brojeve telefona:

besplatni broj za pozive iz BiH:
0800 222 55,
za pozive iz inostranstva:
+387 33 555 200.

spot_img

Latest Posts

spot_img

Raport