Nedavno objavljeno

Luka Rajić nastavlja podržavati razvoj rodnog Konjica

Poznati poduzetnik Luka Rajić ponovo je posjetio svoj rodni grad Konjic i nastavio svoju tradiciju podrške lokalnoj zajednici.

U subotu, 22. juna, gospodin Rajić je obišao Muzičku školu ”Rezonanca” uoči svečanog koncerta maturanata generacije 2024. Tom prilikom, družio se s učenicima, podijelio im poklone i uručio diplome svim maturantima. Ovim koncertom obilježila se i peta godišnjica osnivanja muzičkog centra.

S ponosom gledam na sve što smo postigli u proteklih pet godina. Naš cilj je da Muzička škola Rezonanca svake godine privlači sve veći broj učenika koji će imati priliku razvijati svoje talente uz vrhunske profesore. A mi ćemo nastaviti poticati rad centra i svjedočiti njegovom kontinuiranom napretku iz godine u godinu. Provedbom ovog projekta osnivanja muzičke škole postigli smo izvanredan uspjeh. Prije pet godina vjerovali smo u to, a danas tome i svjedočimo. Vidjeti i čuti sve ove predivne mlade muzičare dodatno motiviše, da nastavimo i dalje raditi s istim entuzijazmom i poticati njihov razvoj. Koristim ovu priliku da izrazim veliku zahvalnost direktorici Muzičke škole, gospođi Biljani Handžo, za njen dugogodišnji trud, predanost i neiscrpnu snagu. Takođe, zahvaljujem se profesorima na njihovom izuzetnom angažmanu. Posebno hvala roditeljima čija djeca pohađaju ovu školu i koji su takođe prepoznali kvalitetu rada Rezonance i njezinih profesora, te im dali povjerenje da budu dio razvoja talenta kod njihove djece.” izjavio je gospodin Luka Rajić.

Direktorica škole Biljana Handžo sa velikim ponosom i emocijama zbog ispraćaja još jedne generacije maturanata, obratila se prisutnim sa riječima – „Neizmjerno me raduje što u ovoj školi već generacijama odrastaju mladi Konjičani i Jablaničani koji zbog svoje ogromne ljubavi prema muzici, zbog svog truda i zalaganja, nerijetko pobjeđuju na mnogim federalnim i regionalnim takmičenjima. Mi kao najmlađa muzička ustanova u BiH već osvajamo zapažene rezultate i odnosimo prve nagrade, a to je postalo moguće samo uz zajednički trud i napor, te nesebične podrške u bogaćenju znanja i iskustva od strane naših divnih profesora. Ovaj ostvareni san je pomogao veliki prijatelj naše škole, gospodin Luka Rajić, koji je od samih početaka velika podrška u svim segmentima života i rada ove obrazovno –  kulturne ustanove. Još jednom mu se od srca zahvaljujem na podršci sve ove godine.“

U prepunoj sali, prisjećajući se obećanja koje je dao učenicima prošle godine, gosp. Rajić je saopštioŽelio bih dodati kako smo prošle godine najavili novo putovanje učenika i profesora. Sretan sam što vam mogu reći da je sve dogovoreno i da će se putovanje održati od 20. do 23. septembra. Ovo putovanje predstavlja izvrsnu priliku za učenike i profesore da prošire svoja znanja i iskustva, a takođe, da se još bolje povežu i van učionice. Putovanje smo detaljno isplanirali kako bismo osigurali da svi dobiju najbolje moguće iskustvo. Osim samog obilaska grada uključena je i posjeta najpoznatijim kulturnim i istorijskim znamenitostima uključujući dvorac Schönbrunn. Osim ovih glavnih atrakcija, pripremili smo mnoga druga iznenađenja i zanimljivosti. Beč je bio dom mnogim slavnim glazbenicima poput Mozarta, Bacha, Schuberta i Beethovena koji su ostavili izuzetan pečat na bečku muzičku baštinu. Nadam se da će i vama biti poticaj za daljnje muzičko usavršavanje. Ovo putovanje je pažljivo osmišljeno kako bi bilo edukativno, ali i zabavno, te vjerujemo da će svako pronaći nešto što ga posebno zanima i inspiriše.

Posljednjih nekoliko dana boravka u rodnom gradu, Gosp. Rajić se sastao i sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem kako bi definisali detalje buduće saradnje. „Konjic  je grad plemenitih i vrijednih ljudi koji svojim angažmanom u Konjicu, ali i diljem svijeta pokazuju kako se radom, entuzijazmom i poduzetničkim duhom mogu ostvariti izuzetni  uspjesi i rezultati. Naša je opredjeljenost da uvezujemo Konjičane u misiji razvoja Konjica i izuzetno mi je drago da smo uspostavili veze sa velikim brojem naših uspješnih sugrađana u svijetu. Gospodin Luka Rajić primjer je kako i na koji način svim srcem voljeti svoj grad. Tu ljubav i privrženost već decenijama pokazuje konkretnim primjerima i raduje nas svaki novi susret, svaka nova prilika za razgovore kako u budućnosti razvijati poslovne prilike u Konjicu i Bosni i Hercegovini i činiti život ugodnijim i ljepšim za sve njene stanovnike“, izjavio je tom prilikom gradonačelnik, g. Osman Ćatić.

Svaki put kad dolazim u Konjic probude se mnoge emocije i ponos kad vidim kako napreduje moj rodni krajistakao je Rajić, naglašavajući važnost doprinosa zajednici i svom rodnom kraju. Jedna od važnih tema razgovora s gradonačelnikom bila je izgradnja komunalne i prometne infrastrukture prema Dubravicama, kako bi se svi krajevi Općine Konjic ravnomjerno razvijali. „Iako s možda malim brojem stalnog stanovništva Dubravice su često i rado posjećeno mjesto koje bi boljom prometnom povezanosti samo moglo dodatno potaknuti razvoj Općine Konjic. Nadam se da će Općina Konjic prepoznati to i uvrstiti u jedan od svojih nadolazećih projekata“, dodao je Rajić.

Nakon sastanka, gradonačelnik Ćatić i gospodin Rajić posjetili su Opću bolnicu Konjic. U prošlogodišnjoj posjeti Konjicu dogovorena je donacija hitne pomoći, a gospodin Rajić je danas potvrdio direktoru Opće bolnice da će donacija biti realizovana tokom 2025. Takođe, ovom prilikom gospodin Rajić nije propustio priliku donirati Opću bolnicu iznosom od 23.000 KM za kupovinu stolice za dijalizu sa vagom Stephen H anatomical i videolaringoskopa sa višekratnim  oštricama.

Vidim jako puno potencijala u Konjicu i želim malo više vremena boraviti ovdje i bolje upoznati Konjic i Konjičane. Nadam se da će mi se ta želja u budućnosti ispuniti. Uvijek me veseli mogućnost da pomognem da se stanovnicima Konjica i okolnih mjesta omogući savremena zdravstvena usluga koja zadovoljava sve potrebe na ovom području. Svjestan sam da je zdravlje na prvom mjestu.” izjavio je Rajić.

Direktor Opće bolnice Konjic izrazio je zahvalnost na novoj donaciji i nije krio oduševljenje nakon ovog susreta: “Raduje me ta pažnja prema građanima Konjica i našim pacijentima koju gospodin Rajić iz godine u godinu njeguje i pokazuje. Ovom prilikom mu se zahvaljujem na ovoj vrijednoj donaciji koja će još dugo obezbjeđivati kvalitetne dijalize za naše pacijente. ” izjavio je direktor Opće bolnice Konjic, dr Dženan Lepara.

Luka Rajić svojom kontinuiranom podrškom pokazuje koliko mu je stalo do rodnog kraja i njegovih stanovnika, te nastavlja biti ključni partner u razvoju Konjica. Inače, Luka Rajić je bosanskohercegovačkoj i hrvatskoj javnosti poznat kao vlasnik regionalne kompanije LURA Grupa koja danas objedinjuje poslovanje nekoliko kompanija –  farmaceutske kompanije PharmaS, logističke kompanije RALU logistika, LURA Nekretnine, kompanije za proizvodnju čokolade Favarger u Ženevi u Švicarskoj i LURA Family Office. Grupa djeluje na 12 tržišta (Hrvatska, Srbija, Slovenija, BiH, Kosovo, Makedonija, Albanija, Mađarska, Švicarska, Francuska, Španjolska, Italija).  U razvoj navedenih kompanija u posljednjim godinama uloženo je više od 350 miliona KM, a Grupa ima više od 1000 zaposlenih.

Latest Posts

Raport