Nedavno objavljeno

Kontura zaokružuje jedinstvenu modnu priču

Gdje? Vijećnica u Sarajevu. Šta? Modna revija Kontura Futura. Kad? 16. maj u 20 sati. Zašto? Zato što će sigurno biti odlično!

Volimo nove poduhvate! One koji izlaze izvan postavljenih kalupa – i zato volimo i ono što će se sutra dešavati u sarajevskoj Vijećnici –  revija Kontura Futura, koju su osmislile i predvode modne dizajnerice Amna Kunovac Zekić i Jasna Hadžimehmedović Bekrić. Njih dvije su lanjskom revijom obilježavale dvije decenije rada, vlastito prijateljstvo, strast prožetu podrškom ženama u biznisu.

Ove godine je koncept revije postao svojevrsna platforma za mlade dizajnere i dizajnerice – pa ćemo u Vijećnici sutra vidjeti, osim Amninih i Jasninih radova, i kreacije mladih dizajnerica Dalile Bristrić i Amre Kurtić.

S riječi na djela!

To da na mladima svijet ostaje većini nam je samo deklarativna izjava. Kada ona postane pokretačka misao i pretvori se idejni projekt poput koncepta Kontura Futura. Dvije dizajnerice ozbiljnim i posvećenim radom su od Konture napravile nešto što poprima pravi oblik i postavlja se na zdrave temelje na kojima će samo rasti i ići naprijed.

I pronašli smo i ovo u arhivi – jedna daavnašnja fotografija iz vremena Udruženja modnih djelatnika i kostimografa “Modiko”.

Latest Posts

spot_img
spot_img

Raport

spot_img