Nedavno objavljeno

Najniži kalorijski unos koji moramo da poštovati dok treniramo

Kalorije obezbjeđuju energiju koja vam je potrebna za svakodnevne aktivnosti. Kada pokušavate da smršate, kalorije koje unosite treba da budu manje od kalorija koje sagorjevate, ali postoji granica preko koje ne bi trebalo da idete osim ako niste pod medicinskim nadzorom.

Ograničenja kalorija

Žene ne bi trebalo da unose manje od 1.200 kalorija dnevno za siguran gubitak težine, dok je za muškarce donja granica 1.500 kalorija dnevno, prema publikaciji Harvardske medicinske škole. Međutim, Nacionalni institut za zdravlje napominje da većina žena može bezbjedno da smrša uzimajući 1.000 do 1.200 kalorija dnevno, dok muškarci mogu da konzumiraju 1.200 do 1.600 kalorija.

Uvjek je najbolje da se konsultujete sa svojim ljekarom ili nutricionistom, prije nego što započnete bilo koji program mršavljenja, kako biste utvrdili koja je odgovarajuća količina kalorija koju treba da konzumirate dnevno, što će zavisiti od vaših godina, pola, nivoa aktivnosti, trenutne težine i navika u ishrani.

Za grubu procjenu kalorija potrebnih za održavanje trenutne težine, jednostavno pomnožite svoju težinu sa 15, ako ste umjereno aktivni i sa 12 ako niste.

Najsigurniji deficit je onaj od 500 do 1000 kalorija manje. Balans prave količine kalorija tokom vremena pomaže vam da održite zdravu težinu. Ako jednog dana pojedete premalo kalorija, nadoknadite to sljedećeg dana. Ako jedete previše kalorija, smanjite količinu sljedećeg dana.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img