spot_img

Nedavno objavljeno

Taylor Swift je Timeova osoba godine

Američka pop zvijezda pobijedila je tužitelje Donalda Trumpa, Barbiku i kralja Charlesa III

Časopis Time proglasio je Taylor Swift osobom godine. “Odabrati jednu osobu koja predstavlja osam milijardi ljudi na planeti nije lak zadatak. Odlučili smo se za izbor koji predstavlja radost. Neko ko donosi svjetlo svijetu”, rekao je glavni urednik Sam Jacobs u NBC-jevom programu “Today”. “Bila je kao vrijeme, bila je svuda.”

Tridesettrogodišnja pjevačica pobijedila je osam drugih finalista, uključujući kralja Charlesa III, tužitelje Donalda Trumpa i Barbiku.

“Njena umjetnička dostignuća – u kulturnom, ​​kritičkom i komercijalnom smislu – tolika su da se njihovo prepričavanje čini gotovo besmislenim”, piše Time.

Taylor Swift nije prestajala s obaranjem rekorda ove godine. Njeni koncerti su rasprodani, a čak će i prestižni Harvard uvesti sociološki kolegij “Taylor Swift i njen svijet”. Svojom “Eras” turnejom postigla je nevjerovatne uspjehe, a već je u oktobru, prema Bloombergu, dostigla zaradu od 1 milijarde dolara. Muzička platforma Spotify proglasila ju je najtraženijom umjetnicom ove godine na globalnom nivou, a dospjela je i na mnoge naslovnice.

Time dodjeljuje titulu Osoba godine “pojedincu, grupi ili konceptu koji je imao najviše utjecaja na svijet tokom prethodnih 12 mjeseci”.

Latest Posts

Raport

spot_img