spot_img

Nedavno objavljeno

Prevent Fashion Bugojno: Zasluženo na listi “100 najvećih u BiH i regionu”

Kompanija kao primjer posvećenosti kvaliteti, zaposlenicima i održivosti

Kompanija Prevent Fashion Bugojno, članica Prevent Grupacije, zauzela je 78. mjesto na prestižnoj listi “100 najvećih u BiH i regionu” po izvozu. Ovo značajno priznanje potvrđuje posvećenost kompanije izvrsnosti i održivom razvoju te čvrsto pozicionira kompaniju kao lidera u industriji obuće.

Prevent Fashion Bugojno, sa svojih 240 zaposlenika, svakodnevno proizvodi impresivnih 2000 pari obuće i njenih dijelova za svjetski poznate brendove kao što su Nordica, Moon Boot, Yves Saint Laurent, Haflinger i mnogi drugi. Unatoč izazovima koje nosi niskoakumulativna grana privrede, Prevent Fashion je predana pružanju izvanrednih uvjeta za svoje zaposlenike, što je dovelo do nedavnih pozitivnih promjena.

Uprava kompanije je odlučila podići iznos toplog obroka za svoje radnike za čak 40 posto. Osim toga, povećane su i plaće za skoro 13 posto, što je jasan pokazatelj predanosti pružanju konkurentnih beneficija za svoje radnike. Ovakvi potezi svakako jačaju poziciju Prevent Fashiona kao poželjnog poslodavca.

Prevent Fashion Bugojno nije samo lider u izvozu i brizi za svoje zaposlenike: također su prepoznati kao ključni sudionici održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Prošle godine, kompanija je ponosna sudjelovala u izboru za biznis lidere održivog razvoja u BiH za 2022. godinu. Dodatno, bili su finalisti u kategoriji velikih preduzeća za tematsku oblast “Ljudi”. Ovaj uspjeh jasno ističe doprinos Prevent Fashion Bugojno stvaranju radnih mjesta i održivom razvoju u cijeloj zemlji.

U vremenu kada su izazovi za privredu složeni, Prevent Fashion Bugojno se ističe kao primjer posvećenosti kvaliteti, zaposlenicima i održivosti. Pozicija na listi “100 najvećih u BiH i regionu” i posljednji potezi u korist radnika čine ih uzorom za druge kompanije koje teže postizanju izvrsnosti u svim aspektima poslovanja. Očekuje se da će Prevent Fashion nastaviti rasti i doprinositi ekonomiji i zajednici Bosne i Hercegovine u godinama koje dolaze.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img