spot_img

Jason Momoa vas poziva da pratiite “Shark week” na Discovery kanalu

spot_img

Omiljeni i dugo iščekivani godišnji programski serijal, „Shark week“ i ovog ljeta se vraća na kanal Discovery. Holivudska zvijezda, Jason Momoa, posvećeni zagovornik očuvanja okeana, pridružuje se kao globalni domaćin ceremonije i poziva fanove na uzbudljivo putovanje kroz najveći svjetski program posvećen ajkulama.

Izražavajući svoj entuzijazam, Momoa je rekao: „Kao domaćin „Shark weeka“, veoma sam uzbuđen što vas mogu povesti sa sobom na ovo putovanje. Ovaj projekat mi znači više od nedjelju dana razgovora o ajkulama. To je prilika da naučim i podijelim svoju vezu sa ovim nevjerovatnim stvorenjima. Ljubav prema ajkulama datira mnogo prije moje uloge Aquamena – počela je nekoliko generacija prije mene.”

Tokom Shark weeka, gledaoci mogu da očekuju nevjerovatne emisije i da krenu na edukativno putovanje ispunjeno revolucionarnim naučnim otkrićima i nikada ranije viđenim sekvencama. Tu su i sati originalnog sadržaja o ajkulama koje izazivaju adrenalin, snimljeni na novim i kontinuirano istraživanim destinacijama na kojima su radili posvećeni naučni i istraživački terenski Discovery timovi.

Od premijernih sadržaja izdvajamo emisiju „Čudesne ajkule: Neobični novi svijetovi“ (24.7. od 23.00 sata) u kojoj biolog za divlje životinje Forrest Galante istražuje predivne šume morskih algi i dubine okeana koje ljudi nikada nisu vidjeli da bi proučavao neobične ajkule oko vrha Južne Afrike. Tu je i emisija „Čudovišne ajkule čekićare: Ubilački instinkt“ koja je na programu 28.7. od 23.00 sata. Stručnjak vjeruje da ajkule čekićare mogu dostići čudovišne veličine loveći druge ajkule. Jedini način da se to dokaže je pomoću uzoraka tkiva nekih od najvećih ajkula na zemlji. Treći premijerni naslov „SW23: Velika bijela ajkula protiv megalodona“ bit će emitovan 30.7. od 23.00 sata i predstavlja ogromnu mega ajkulu koja je nekada važila za najstrašnijeg predatora. Međutim, novi dokazi sugerišu da je njena rođaka, velika bijela ajkula, možda izazvala njeno izumiranje.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,935LikesLikes
4,887SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno

spot_img