spot_img

Nedavno objavljeno

Prevent Fashion Bugojno predvodi put ka inkluzivnom poslovanju na panelu o socijalnoj inkluziji

Inspirativna priča o podršci zaposlenima i izgradnji inkluzivne radne sredine

Prevent Fashion Bugojno s ponosom je učestvovala na socijalno-inkluzivnom panelu „Značaj učenja kroz rad (WBL) i socijalne inkluzije za razvoj ekonomija Zapadnog Balkana“, u organizaciji Privredne komore Srbije i Komorskog investicionog foruma Zapadnog Balkana (WB6), na kojem su diskutovane teme vezane za značaj socijalne inkluzije. Panel je okupio i renomirane stručnjake iz ovih oblasti, predstavnike kompanija kao i predstavnike nevladinih organizacija.

Tokom panela, fokus je bio na razumijevanju uloge kompanija u promovisanju socijalne inkluzije i koracima koje one mogu poduzeti kako bi stvorile inkluzivno radno okruženje za sve zaposlene. Pitanja su bila usmjerena na kompanije i na njihovu posvećenost socijalnoj inkluziji, kao i konkretne korake koji se preduzimaju u tom cilju.

Učešće u ovom panelu uzela je uposlenica Prevent Fashion Bugojno, Ajla Sadiković, saradnica za ljudske resurse i pravne poslove, gdje je istakla da snažno vjeruje u važnost socijalne inkluzije i smatra je osnovnom vrijednošću našeg poslovanja. „U skladu s tim u našoj kompaniji aktivno radimo na stvaranju sredine koja pruža jednake mogućnosti za sve naše zaposlene, što pokazuje i to da u našem timu imamo zaposlene osobe sa poteškoćama u razvoju kao i jednu gluhonijemu osobu“  – izjavila je Ajla.

Ova panel diskusija bila je prilika da istaknemo konkretne mjere koje preduzimamo kako bismo pružili podršku našim zaposlenima i osigurali njihovu aktivnu i uspješnu uključenost u naše radno okruženje. Kroz prilagođavanje radnim mjesta, pružanje dodatnih obuka i podrške, kao i podsticanje razumijevanja i tolerancije, Prevent radi na stvaranju inkluzivne sredine u kojoj svako ima priliku da pokaže svoj puni potencijal.

Socijalna inkluzija nije samo moralni imperativ, već i ključni element uspješnog poslovanja i mi vjerujemo da inkluzivno radno okruženje donosi raznolikost ideja, perspektiva i talenata, što dovodi do boljih rezultata i inovacija.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img