spot_img

Nedavno objavljeno

Vojna oprema iz grada koji je poznat po herojskoj odbrani osvaja klijente

Za ljude koji žive u dolini heroja na sjeveru Bosne i Hercegovine oduvijek se govorilo da ih odlikuju vrline poput marljivosti i upornosti, o čemu najbolje svjedoči primjer otvaranja i podizanja podružnice kompanije Prevent u Bužimu.

Veliki interes za rad u kompaniji

U ovom krajiškom gradu Prevent broji 82 zaposlena radnika s ciljem da se u narednom periodu broj radnika zaokruži na stotinu.

Kao i u ostalim Preventovim po članicama, i u bužimskoj su poslodavci kreirali porodičnu atmosferu na poslu, stoga su međuljudski odnosi veoma pozitivni te kao takvi, a na osnovu preporuka radnika, i veoma privlačni onima koji traže zaposlenje.

U Preventu su prepoznali i značaj timskog rada, stoga često organiziraju izlete i druženja za svoje zaposlene, što povoljno utječe na motivaciju, međusobnu komunikaciju i kvalitetnije odnose unutar ove bužimske „familije“.

U dobu kada čitave porodice odlaze iz BiH i natalitet opada, Prevent je odlučio pomoći i svoje zaposlene porodilje obezbijedivši paket za novorođenu bebu kao znak podrške.

Dok nastoje proširiti klijentelu i proizvodne kapacitete, čelnici ove Preventove podružnice razmatrat će i preko 40 molbi za prijem u radni odnos.

Humanost na djelu

Prevent ne brine samo o svojim radnicima unutar kompanije, već se trudi i da im poboljša uslove života unutar lokalne zajednice, kojoj često doprinosi kao  društveno i socijalno odgovorna kompanija.

U Bužimu, kao i u drugim gradovima gdje ima poslovnice, Prevent je jedan od najvećih donatora za različite humanitarne svrhe. Tako naprimjer, svake godine za vrijeme ramazana u Bužimu kompanija pomaže socijalno-ugrožene porodice paketima sa osnovnim životnim namirnicama.

Kako nastoje njegovati međuljudske odnose unutar kompanije, trude se dati svoj doprinos odnosima među ljudima i u gradu, pa tako finansiraju razna sportska udruženja i kulturno-sportske manifestacije koje Bužimljani vole.

Preventovu podršku tako ima Klub sjedeće odbojke iz Bužima, čiji su igrači bivši pripadnici herojske 505. viteške brigade. To je jedini takav klub na području Unsko-sanskog kantona u kojem se aktivno trenira i takmiči u prvoj ligi BiH, u kojoj postižu zavidne rezultate te učestvuju na međunarodnim turnirima u susjednoj Hrvatskoj i na turnirima širom naše zemlje.

Također, kompanija je bila i bronzani sponzor novogodišnjeg turnira kojeg je organizirao Futsal klub iz Bužima.

Oblače italijansku i francusku vojsku

Trenutni Preventovi radnici, a svakako i budući, na radno mjesto dolaze u pogon za proizvodnju od 500 kvadratnih metara u kojem se tokom cijelog dana šiju vojni ruksaci, jakne, pantalone, torbe, odijela, taktički prsluci itd.

Pa tako naprimjer italijanski vojnici kasnije nose opremu na kojoj piše „made in BiH“, a proizvedena je u gradu koji je poznat po herojskoj vojnoj odbrani.

Prevent iz Bužima, dakle, ima trenutno tri kupca, od čega su dva iz Italije:  KAAMA sa kojim imaju dugoročan projekat narednih nekoliko godina i SINERGY sa kojim uspješno sarađuju već nekoliko godina, što je činjenica koja govori o kvalitetu proizvodnje. U junu za njih započinju projekat izrade 20 hiljada ruksaka za francusku vojsku, koje su dobili na tenderu.

Treći klijent podružnice iz Bužima je HB, novi kupac iz Njemačke, za kojeg već izrađuju tri modela različitih veličina prostirki.

U ovoj godini, u Bužimu se nadaju da će zadržati postojeće radnike i zaposliti nove, s ciljem da smanje broj odlazaka mladih i cijelih porodica iz BiH, tako misleći kao i do sada na lokalnu zajednicu. A uz pronalazak novih kupaca za koje vrijedno rade, sigurno će uspjeti u naumu.

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img