Nedavno objavljeno

Archie i Lilibet službeno su princ i princeza

Djeca princa Harryja i Meghan zvanično su preuzela kraljevske titule

Jutros rano, djeca princa Harryja i Meghan Markle navedena su kao princ i princeza na web-stranici britanske kraljevske porodice, gdje su i dalje šesti i sedmi u redu za tron.

Sve do jutros u 9.30, Archie i Lilibet su se na web-stranici Bakingemske palače nazivala kao obični “gospodar” i “gospođica” Mountbatten-Windsor. Sada su to “princ Archie od Sussexa” i “princeza Lilibet od Sussexa”.

Promjena je uslijedila nakon nedavnog Lilibetinog krštenja u Los Angelesu na kojem su Harry i vojvotkinja od Sussexa, koji sada žive u Kaliforniji, svoju kćerku nazvali “princezom Lilibet ”, što je prvi put pokazalo da će njihovo dvoje djece biti javno poznato po svojim kraljevskim titulama.

Foto: Instagram/Alexi Lubomirski

Bilo je nekih nagađanja o tome hoće li princ Harry i Meghan koristiti kraljevske titule za svoju djecu nakon što odstupe s mjesta starijih članova kraljevske porodice. Odluka je značila da više neće koristiti titule “kraljevskog veličanstva” i prestati primati javna sredstva.

Tokom intervjua s Oprah Winfrey u martu 2021., godinu dana nakon što su Harry i Meghan napustili svoje javne uloge, Meghan je rekla da se u porodici raspravljalo o tome hoće li se njihov sin Archie zvati princem. Naznačila je da je odluku donijela kraljevska institucija, a ne ona ili njen suprug.

“Dječije titule su pravo po rođenju otkako im je djed postao monarh”, izjavio je glasnogovornik Harryja i Meghan.

Mlada princeza Lilibet Diana u junu će napuniti dvije godine, a Archie 6. maja puni četiri.

 

Latest Posts

Raport

spot_img