Nedavno objavljeno

Supruga Kevina Costnera traži 248.000 dolara mjesečno za alimentaciju

Zahtjev Christine Baumgartner, koja sa slavnim glumcem ima troje djece, otkriven je u sudskim dokumentima koje su nedavno predali njeni advokati, a do kojih je došao američki časopis People

Supruga Kevina Costnera, Christine Baumgartner, traži 248.000 dolara mjesečno za alimentaciju, otkrivaju sudski dokumenti usred njihovog spornog razvoda, a do kojih je došao američki časopis People. Finansijski zahtjev otkriven je u sudskim dokumentima koje su nedavno podnijeli advokati bivše dizajnerice torbica, naveden kao “ukupno 248.000 dolara za sve troje djece”.

U podnesku, Christine Baumgarten (49) navodi da je ta cifra “manja od iznosa potrebnog da bi se djeca održala u njihovom uobičajenom načinu života” i traži da Costner (68) također plati 100% školarine u privatnoj školi, članarine za izvannastavne aktivnosti ili sport te troškove zdravstvene zaštite za njihovo troje djece: sinove Caydena (16) i Hayesa (14) te kćerku Grace (13).

U zahtjevu za izdavanje naloga koji je podnesen 16. juna Vrhovnom sudu Kalifornije, okrug Santa Barbara, nije zabilježen zahtjev za uzdržavanje supružnika.

Troškovi od 6 miliona dolara

U dokumentima je Costnerov prihod u 2022. godini naveden na 19.517.064 dolara, a troškovi njihove porodice, ne uključujući poreze, navedeni su na 6.645.285 dolara. Neto prihod za porodicu, nakon svih troškova i poreza, bio je 7.595.520 dolara. Neki od navedenih troškova uključuju česta putovanja na Karibe, Havaje i Aspen te redovne zabave u kući, za koje su potrebni ugostitelji ili kuhari. Pored toga, održavanje nekoliko velikih imanja košta oko dva miliona dolara godišnje.

U sudskim dokumentima koje su prethodno podnijeli Costnerovi advokati, on je naveo da je, prema njihovom predbračnom ugovoru, Christine imala 30 dana da napusti zajedničku kuću, koja je u Costnerovom vlasništvu – i koja je procijenjena na 145 miliona dolara – nakon podnošenja zahtjeva za razvod. Pošto je podnijela zahtjev 1. maja, taj rok je prošao i ona je još uvijek na imanju.

U dokumentima, Costner pristaje da plaća 38.000 dolara mjesečno za alimentaciju uz “100% određenih troškova vezanih za djecu, uključujući obuku u privatnoj školi, knjige, školarine i uniforme te školske izlete, sport, kampove i druge dogovorene vannastavne aktivnosti”, kao i zdravstveno osiguranje, nenadoknađene medicinske troškove i troškove terapije za njihovu djecu.

Osim toga, Costner pristaje dati 30.000 dolara mjesečno za iznajmljivanje kuće za Christine, kao i predujam od 10.000 dolara za pomoć u troškovima selidbe. Također navodi da joj je dopušteno da koristi osoblje na njegovom posjedu da joj pomogne pri preseljenju.

Glumčevi sudski dokumenti također pokazuju da je Costner već platio Christine milion dolara, kako je bilo predviđeno predbračnim ugovorom.

Slavni glumac potvrdio je 2. maja za časopis People da se on i Christine Baumgarten, s kojom je u braku bio 18 godina, rastaju nakon što je ona podnijela zahtjev za razvod. Christine je kao datum rastave navela 11. april i kao razlog navela nepomirljive razlike.

U svom odgovoru koji je podnijet kasnije, Costner je također zatražio zajedničko starateljstvo i također je naveo nepomirljive razlike.

Latest Posts

Raport

spot_img