Nedavno objavljeno

Masovni spust 200 skijaša i boardera – Red Bull Homerun: takmičari i gledaoci uživali na Jahorini

Jahorina je danas po deveti put bila pozornica najvećeg masovnog spusta skijaša i snowboardera u našoj zemlji. Nakon uzbudljive trke pobjednicima su pripale vrijedne nagrade, a odlična zabava nastavila se na večernjem afterpartyju.

Deveto izdanje najzabavnije trke na snijegu još jednom je ispunilo očekivanja, ponudivši uzbudljivo takmičenje i dan odlične zabave na olimpijskoj ljepotici. Ljubitelji snježnih radosti nisu dozvolili da im užitak i dobro raspoloženje pokvare ne tako idealne vremenske prilike, naprotiv, magla na vrhu učinila je utrku za još jedan stepen izazovnijom.

Red Bull Homerun od učesnika iziskuje dosta snage, spretnosti i hrabrosti, a zauzvrat nudi još više adrenalina, zabave i smijeha. Utrka je ove godine privukla rekordnih 200 takmičara iz 11 zemalja, a pred kraj procesa prijava, tražio se broj više za one koji su u zadnji čas odlučili da se priključe zabavi.

Takmičari su od starta trke na Poljicama najprije morali u pancericama i bucama trčati 150 metara do svojih skija i snowboarda, a zatim se na njima što brže spustiti niz stazu dugu oko dva kilometra, do hotela Termag. U uzbudljivoj završnici trke, o pobjednicima su odlučivale stotinke.

Prvo mjesto u kategoriji skijaša zauzeo je Strahinja Đokanović. On je za dlaku bio bolji od Davida Udovičića, a treće mjesto zauzeo je Demir Hadžimuratović. Bivšem članu reprezentacije BiH, Strahinji Đokanoviću, ovo je treća pobjeda na Red Bull Homerun. Oduševljen formatom trke napomenuo je da je u trci učestvovao uprkos svježoj povredi: „Kao i uvijek organizacija je bila odlična. Konkurencija je bila izuzetno jaka, ali imao sam motiv i volju da pokažem da sam „number 1“.

Na najviše postolje u kategoriji skijašica popela se Sara Lučić, a slijedile su je Lana Blagojević i Lejla Dedović. Sara Lučić dugogodišnja je učesnica Red Bull Homerun i ovo joj je druga uzastopna pobjeda. „Trka je jako zanimljiva i neobična, posebno zbog toga što smo prvo morali trčati u pancericama svi zajedno. Na startu nas je bilo preko 200 i konkurencija je bila stvarno jaka ove godine. Zadovoljna sam jer sam opravdala očekivanje svojih navijača.“

Najbrži u kategoriji snowboardera bio je Stefan Lazarervić, a najbolja snowboarderka Jessica Truman. Jessica Turman dolazi čak iz Kanade, i oduševljena je ljepotom Jahorine i uzbudljivom trkom.

Najboljima na snijegu su na proglašenju pobjednika pripale primaljive nagrade – Head skije i board, vikend aranžmani Hotela Termag i Hotela Lavina, vikend ski passovi OC Jahorina, rafting vikend na Tari i poklon paketi brenda Audi.

Nakon i proglašenja pobjednika, takmičari i gledaoci su zabavu na snijegu nastavili i u večernjim satima. Na afterpartyju ispred Kolibe hotela Termag, gosti su do dugo u noć nastavili plesati u Winter Funky Disco setu koji su za ovu priliku pripremili DJ Soul i Indigo.

This email is sent by an employee of an official distribution partner of Red Bull. The distribution partner is a legally distinct and independent company from Red Bull and does not constitute an employer, principal, agent, partner, or joint venture of Red Bull or on Red Bull’s behalf. The distribution partner has no authority to enter into any agreement on behalf of Red Bull or bind Red Bull in any manner. Any views or opinions presented in this email are solely those of the author and do not necessarily represent those of Red Bull. The usage of Red Bull name, trademark and logo is only for advertising, promotion and marketing purposes, in accordance with the commercial terms agreed between Red Bull and the distribution partner.

Latest Posts

Raport

spot_img