NaslovnicaVIJESTITechnoSamsung predstavlja razvoj platforme SmartThings i uvodi nova korisnička iskustva na konferenciji...

Samsung predstavlja razvoj platforme SmartThings i uvodi nova korisnička iskustva na konferenciji SDC22

Kompanija Samsung Electronics održala je danas godišnju Samsung konferenciju za developere (SDC) u San Francisku, na kojoj je okupila developere, kreatore i dizajnere s ciljem ispitivanja savršenih, povezanih iskustava.

Samsung je na ovom događaju istakao svoju posvećenost stvaranju jednostavnijih, revolucionarnih iskustava korisnika, uključujući proširenu viziju kompanije kad je riječ o platformi SmartThings, koja se razvija iz platforme za povezivanje u sredstvo koje omogućava pametnije načine života. Od veće integracije sa Bixby asistentom do savršene konekcije sa uređajima koji su kompatibilni sa Matter protokolom, SmartThings stvara bogatiji, otvoreniji svijet koji svim korisnicima omogućava jednostavniju povezanost svojih uređaja i svakodnevnog života.

„Mi u kompaniji Samsung konstantno uvodimo inovacije u svoje uređaje, platforme i usluge kako bi oni bili jednostavniji i pogodniji za korištenje. Ponosan sam što predstavljam novu generaciju našeg rada, kao što je SmartThings, za buduću saradnju sa partnerima i developerima“, izjavio je Jong-Hi Han, potpredsjednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odjeljenja. „S obzirom na to da tehnologije postaju sve složenije, uvijek tražimo načine na život učinimo lakšim, povezanijim i fleksibilnijim, tako da naši korisnici mogu da se koncentrišu na ono najvažnije.“

Povezivanje platformi i uređaja putem Calm tehnologije

Samsung vizija savršene povezanosti je inspirisana filozofijom Calm tehnologije – gdje uređaji odmah počinju da rade zajedno, tako da korisnici mogu da uštede vrijeme na postavljanju i odmah pređu na korištenje. Da bi tu viziju ostvario, Samsung je unaprijedio platformu SmartThings i njene povezane usluge i partnerstva, uključujući Samsung Hub Everywhere, proširivši njegov kapacitet na cjelokupan pametan dom sa audio i vizuelnim podacima, kao i funkcijama SmartThings potrošnja energije, SmartThings briga o kućnim ljubimcima i SmartThings kuhanje. Samsung je također sklopio partnerstvo sa brendom Philips Hue kako bi integrisao Philips Hue Sync direktno u Galaxy uređaje, da bi osvjetljenje u pametnom domu moglo da se uklapa sa muzikom.

Savršeno iskustvo ide i dalje od Samsung ekosistema kroz integraciju platforme SmartThings sa Matter protokolom i Samsung članstvo u Savezu za povezanost doma. Google i Samsung sarađuju kako bi omogućili korisnicima da pronađu i povežu svoje uređaje na različitim platformama razvojem multiadministrativne funkcije na Matter uređajima. Ova saradnja će u budućnosti značiti više uređaja i korisnika pametnih domova.

Bixby je dublje integrisan sa platformom SmartThings, alatom za developere za razvoj inteligentnijeg glasovnog korisničkog interfacea. Kao Samsung glasovni asistent, Bixby je postao VI rješenje u uređajima koje može da kontroliše pojedinačne Galaxy uređaje, kao i korištenje više uređaja širom Samsung ekosistema. Uz novi Bixby Home Studio, developeri sada mogu da razvijaju originalne, prilagođene načine korištenja platforme SmartThings platform.

Kako pametan dom postaje sve napredniji, Samsung uvodi novu paradigmu sigurnosti koja Samsung uređajima omogućava da štite jedni druge. Samsung Knox Matrix[1] je platforma na bazi privatnog blockchaina koja odgovarajuće Samsung uređaje pretvara u štit za zaštitu cjelokupnog ekosistema uređaja korisnika – od Galaxy uređaja do televizora i kućnih aparata. Pored toga, korisnici mogu da prilagode podešavanja lične privatnosti uz novu tablu za sigurnost i privatnost, koja pretražuje slabosti, preporučuje unapređivanje sigurnosti i korisnicima pruža opcije upravljanja podacima kako bi privatnost i sigurnost bile na prvom mjestu.

Vaš Galaxy – Vaš način uz One UI 5

Uvođenjem novog One UI 5, Samsung omogućava korisnicima da lako prilagode izgled i osjećaj svojih uređaja, uz unapređivanje produktivnosti i pružanje nevjerovatnog iskustva na različitim uređajima i platformama. One UI 5 donosi personalizovanije iskustvo uz ugrađenu funkciju režima i rutina i dinamični ekran sa zaključavanjem koji daje višestruke prikaze na vašem telefonu, Galaxy Watch satu i drugim One UI 5 uređajima. Uz novu funkciju Bixby poruke i pozivi, Bixby asistent će u vaše ime odgovarati na pozive i dijeliti kucane poruke sa pozivaocem, govoreći naglas kao da ste se vi javili. One UI 5 također uvodi nova rješenja za zdravlje na dnevnom nivou kako bi se na jednom mjestu pratili podaci o zdravlju i dobrobiti. Samsung privilegovani zdravstveni SDK paket developerima omogućava da razvijaju aplikacije koje koriste bioaktivni senzor na Galaxy Watch satu[2].

[1] Već od kraja 2023. godine, Samsung Knox Matrix bit će prvo dostupan na odabranim Samsung uređajima. Podrška za proizvode drugih proizvođača će uslijediti kasnije.
[2] Dostupno na satovima Galaxy Watch4 i Galaxy Watch5.

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno