Nedavno objavljeno

Održivost kroz izdržljivost: Kompanija Samsung donosi 20-godišnju garanciju na ključne komponente većine kućanskih uređaja

Na Bespoke Home 2022 virtuelnom događaju u junu, kompanija Samsung je predstavila svoju viziju održivih rješenja u domu na konceptu Bespoke uređaja koji se prilagođavaju korisnicima i pružaju učinkovita rješenja u skladu s njihovim životnim navikama koje se mijenjaju.

Ovaj koncept uključuje smanjenje otpada produženjem životnog ciklusa Samsung kućanskih uređaja kroz pouzdanost jer česta zamjena kućanskih uređaja proizvodi fizički otpad, ali i troši vrijeme i energiju. Kompanija Samsung kontinuirano ulaže velike napore za smanjenje tog otpada razvojem održivih rješenja koja se temelje na izdržljivosti pa su tako svojim korisnicima osigurali 20-godišnju garanciju[1] na digitalne inverterske motore[2] i kompresore.

Investiranje u kvalitet

Samsung je posvećen pružanju visokokvalitetnih, izdržljivih kućanskih uređaja koji poboljšavaju kvalitet života korisnika unutar doma, a uz uvođenje 20-godišnje garancije na ključne komponente većine svojih uređaja napravili su još jedan veliki korak naprijed. U početku, garancija je pružala 10 godina garancije za Evropu i SAD, dok ovo povećanje na 20 godina garancije odražava povjerenje i predanost kompanije Samsung kod razvoja uređaja.

Predanost kompanije Samsung započela je istraživanjem i razvojem. Kroz decenije kontinuiranog ulaganja, Samsung je u mogućnosti svojim korisnicima ponuditi kućanske uređaje koji spajaju najnaprednije tehnologije s prekrasnim dizajnom, dok istovremeno poboljšavaju cjelokupno životno iskustvo korisnika unutar doma. Upravo tome svjedoče i najnoviji Samsung uređaji.

Od frižidera do mašine za veš, svaki Samsung uređaj prolazi kroz striktnu fazu osiguranja kvaliteta tokom koje se uređaji temeljito testiraju kako bi se osigurao njihov ispravan i dugogodišnji rad. Ovaj detaljan proces ispitivanja kvaliteta jedan je od ključnih razloga zašto su Samsung uređaji prepoznati po svojm kvalitetu, a posebno Samsung tehnologija digitalnog invertera (DIT).

Izdržljivost proizašla iz decenija inovacija

Tehnologija digitalnog invertera je ključna komponenta kućanskih uređaja. Izgrađen nastavno na više od 25 godina istraživanja i razvoja, DIT utječe na sve – od energetske učinkovitosti, performansi pa sve do izdržljivosti uređaja poput, naprimjer, frižidera i mašine za veš. Kao takva, zaštita integriteta ove važne komponente s 20-godišnjom garancijom produžava period korištenja uređaja, smanjuje stvaranje otpada koji šteti okolišu, a korisnicima pruža potpunu bezbrižnost prilikom korištenja uređaja.

U mašinama za veš, DIT dolazi u obliku digitalnog inverterskog motora (DIM) koji se koristi za okretanje i pulsiranje bubnja mašine tokom ciklusa pranja veša. Decenije brojnih Samsung istraživanja i stručni inženjering označava da su Samsung DIM napredniji u nekoliko aspekata kada se upoređuju s onim motorima koji se nalaze u tradicionalnim mašinama za veš.

Samsung digitalni inverteri pružaju veću preciznost i snagu, dok proizvode puno manju buku i vibracije[3]. Za korisnike, poboljšana preciznost i snaga znače brže i efikasnije pranje veša, a smanjena buka i vibracije omogućavaju pranje bilo kada, danju ili noću, bez brige o ometanju drugih članova porodice. Impresivan, stabilan i neprimjetan rad tehnologije digitalnog invertera čini Samsung mašine za veš izdržljivijima tokom vremena, smanjujući štetu koja je uzrokovana intenzivnom upotrebom uređaja.

U frižiderima, tehnologija digitalnog invertera nalazi se u obliku digitalnih inverterskih kompresora (DIC) koji djeluju kao srce uređaja, cirkulirajući hladni zrak kroz odjeljke. Za razliku od onih standardnih mogućnosti da se samo uključuju i isključuju, Samsung DIC, uz pomoć vještačke inteligencije, prilagođava svoju snagu ovisno o okruženju.

U praksi to znači da frižideri rade na višim postavkama snage tokom vremena velike upotrebe, kao što je to naprimjer tokom dana, ali i na smanjenim postavkama snage kada je u pitanju niska upotreba – tokom noći te tako štede energiju. Pametan i učinkovit, DIC također svoju snagu može prilagođavati postepenim pomicanjem postavki zbog dodatne uštede energije, ali i produženja životnog ciklusa frižidera smanjenjem ciklusa uključivanja i isključivanja.

Bez obzira na to kako se koriste, Samsung inverterske tehnologije izdvajaju se po svojoj priznatoj izdržljivosti. Obje tehnologije digitalnog invertera u frižiderima i mašinama za veš certificirao[4] je tim inženjera Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), nezavisnog instituta za ispitivanje. Riječ je o institutu koji je osnovan 1893. godine, a poznat je po svojim visokim standardima. Nakon više od 4.000 ciklusa testiranja, Samsung mašina za veš s tehnologijom digitalnog invertera dobila je VDE oznaku koja označava sigurnost i kvalitet.

Primjenom garancije na Samsung tehnologiju digitalnog invertera, kompanija se obavezuje svojim korisnicima pružati dodatne vrijednosti u nadolazećim godinama. Ovim obećanjem, kompanija Samsung naglasila je svoju predanost što znači da će dijelovi potrebni za održavanje i servisiranje DIT komponente biti dostupni 20 godina. Tako korisnici mogu biti sigurni i bezbrižni jer će Samsung servis imati sve uređaje i komponente kada im zatrebaju.

Stvaranje dugoročnih rješenja za svakodnevnu održivost

Kompanija Samsung vjeruje da prava održivost počinje od doma jer male svakodnevne odluke mogu imati veliki, pozitivan utjecaj na našu planetu. S inovativnim rješenjima ugrađenim u kućanske uređaje i 20-godišnjom garancijom, Samsung nastavlja istraživati i razvijati održiva rješenja za dom.

[1]20-godišnja garancija odnosi se samo na inverterske motore i kompresore u frižiderima, mašinama za veš i sušilicama koje se prodaju u Evropi počevši od jula 2022.
[2] 20-godišnja garancija na tehnologiju digitalnog invertera (motor/kompresor) odnosi se samo na frižidere, mašine za veš i sušilice proizvođača Samsung i kooperantskih proizvođača.
[3] Općenito, nivo smanjenja buke je 5dBA i 3dBA za cikluse pranja i centrifugiranja. Podaci se temelje na ERP oznaci, F500 8 kg 1400 o/min WF80F5E5P4W s digitalnim inverterskim motorom i Vistula 8 kg 1400 o/min WF1804WPC s univerzalnim motorom.
[4] Certificiralo Udruženje za električne, elektroničke i informacijske tehnologije u Njemačkoj (Verband Deutscher Elektrotechniker – VDE). Stvarni životni vijek može varirati ovisno o okolnostima upotrebe. VDE certifikat dodijeljen je samo određenim modelima Samsung frižidera.

Latest Posts

Raport

spot_img